Kančia vardan meno: kaip valgė, tuštinosi, miegojo ir jautėsi savaitę uoloje praleidęs menininkas? (Video)  ()

Menas dažnai yra sunkiai suvokiamas. Pavyzdžiui, sunku suvokti, koks buvo šio žmogaus tikslas, kai jis savaitei užsidarė tikrų tikriausioje uoloje. Gana garsus prancūzų menininkas Abrahamas Poinchevalas teigė, kad norėjo patyrinėti, kaip keisis jo laiko ir erdvės suvokimas. Po savaitės kalkakmenyje išskaptuotoje mažytėje angoje vyras teigė, kad šiam luitui yra dėkingas už priėmimą. O būrys internautų klausinėjo: „kaip šis vyras tuštinosi?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abrahamas Poinchevalas šiam meniniam bandymui ryžosi jau gana seniai. Pasiruošimas užtruko, kaip ir paties luito gamyba ir transportavimas. Kalkakmenio luitas buvo išskaptuotas pagal paties Poinchevalo siluetą. Šioje angoje vietos buvo labai mažai ir vyras visą laiką turėjo sėdėti - nebuvo vietos net atsistoti, ką jau kalbėti apie atsigulimą.

Menininkas viename Paryžiaus muziejuje į akmenį užsidarė vasario 22 dieną. Jau tuomet teigė, kad akmenyje gyvens savaitę. Viduje jis turėjo sriubos, džiovintos mėsos ir šiek tiek kito maisto. Ir, žinoma, pakankamą kiekį vandens. Dėl saugumo, viduje veikė ir kamera, menininkas turėjo ir telefono liniją, kuria būtų pasinaudojęs nelaimės atveju. Tiesa, niekas nė neabejojo, kad Poinchevalas ištvers savaitę toje uoloje, nes jau anksčiau yra atlikęs ne vieną ištvermės reikalaujantį triuką.

Interviu su menininku, kai jis vis dar buvo akmenyje

Vienas garsiausių Abrahamo Poinchevalo meninių eksperimentų - dvi savaitės praleistos lokio iškamšoje. Tada vyras valgė tik lervas ir vabzdžius. Lokyje vietos buvo šiek tiek daugiau, todėl didžiąją laiko dalį vyras ten skaitė knygas. Menininkas taip pat yra praleidęs 6 dienas ant 20 metrų aukščio platformos prie Paryžiaus geležinkelio stoties. Ir pats teigia, kad savaitė uoloje nebuvo tokia jau sunki.

Vyras iš uolos jau išėjo ir papasakojo savo išgyvenimus. Teigė, kad suvokti laiką darėsi vis sunkiau, tačiau padėjo muziejaus darbo valandos ir prie uolos kartas nuo karto prieinantys lankytojai. Miegoti taip pat buvo labai sunku, nes visiškai nebuvo vietos pajudėti. Iš uolos išlindusį menininką apžiūrėjo medikai. Jis teigia, kad buvo kiek sutrikęs ir pasimetęs, tačiau iš esmės jaučiasi gerai. Ir dėkojo jį priėmusiam luitui.

Kaip iš vidaus atrodė šis kalkakmenio luitas

Visgi, interneto naršytojus neramina žemiški šio eksperimento niuansai. Apie maistą ir ryšį su pasauliu jau kalbėjome. Oro vyras gaudavo per vėdinimo angas, miegoti įprato toje pačioje pozicijoje, kaip ir sėdėjo, nors nebuvo patogu. O štai kitų fiziologinių funkcijų atlikimas buvo gana sudėtingas. Akmens luite buvo įrengta speciali dėžė, kuri ir tarnavo kaip išvietė. Ji buvo įrengta tiesiai po sėdyne, nes kitaip atlikti gamtinių reikalų būtų buvę neįmanoma.

Bet juk viską galima padaryti vardan meno. Todėl Poinchevalas jau planuoja kitus pasirodymus. Ketina pats išperėti bent tuziną kiaušinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(13)
(-10)

Komentarai ()