Štai kokie žaislai tikrai verti XXI a. vaikų: skatina smalsumą, padeda nulipti nuo telefono ir gerokai pagerina IQ  (1)

Ugdyti vaikus ir jų smalsumą yra labai svarbu. Šiais laikais vaikai vis daugiau laiko praleidžia su išmaniaisiais prietaisais rankose, todėl kartais nuo jų verta atsikvėpti. Bet kokiais žaislais galima sudominti šiuolaikinius vaikus ir paskatinti jų domėjimąsi mokslu? Pateikiame penkis įdomius mokslinių žaislų pasiūlymus, kurie yra gana nebrangūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors ne vienas vyresnio amžiaus žmogus kreivai žiūri į vaikų domėjimąsi išmaniosiomis technologijomis ir kompiuteriais, tai yra mūsų visų pasaulio ateitis. Vaikai turi išmanyti naujausias technologijas ir suprasti jų vietą, todėl nieko baisaus, jei suaugusieji nuspręs šiuo pomėgiu pasinaudoti vaiką skatindami pasigilinti ir į mokslą. Tam puikiai tinka skaitmeninis mikroskopas. Šis prietaisas vaizdą didina net iki 1000 kartų, todėl objektus galima apžiūrėti iš labai arti. Iš tikrųjų, jis tikriausiai sudomins ir ne vieną suaugusįjį.

Ar kada nors matėte kaip atrodo popieriaus paviršius? Ar lygios metalinės detalės tikrai yra tokios lygios? Kaip atrodo jūsų pačių oda, padidinta 1000 kartų? Šis paprastas prietaisas kainuoja vos daugiau nei 23 eurus ir tikrai gali sudominti ne vieną smalsų vaiką.

Kartais norisi atitrūkti nuo kasdienių darbų, rutinos ir mokslų. Tiek vaikai, tiek suaugusieji dažnai atitrūksta nuo realybės ir pradeda žaisti tušinuku ar kažką glamžyti rankose. Tam šiais laikais kuriami specialūs žaislai, kurie neapkrauna smegenų („fidget toys“). Nuotraukoje matote būtent tokį žaislą, tačiau jis turi šiokią tokią mokslinę potekstę.

Mažame stikliniame butelyje yra šiek tiek magnetinio skysčio, kuriuo smagu žaisti judinant porą nedidelių magnetų. Šis žaislas gali paskatinti vaikus domėtis ne tik magnetizmu, bet ir kitais fizikos reiškiniais. Arba bent jau padės šiek tiek atitrūkti ir pagalvoti. Tai - labai paprastas žaislas, todėl kainuoja vos daugiau nei 13 eurų.

Dar visai neseniai internete išpopuliarėjo rankose laikomi 3D spausdintuvai-rašikliai. Šie prietaisai leidžia ore piešti trimačius objektus, įvairius modelius ir figūras, kurias vėliau galima panaudoti prezentacijose. Jie, savaime aišku, nėra tokie praktiški kaip tikri 3D spausdintuvai, tačiau kaip žaislai jie labai įdomūs ir gali vaikus sudominti modeliavimu ir daiktų dizainu.

Iš pradžių šie įrenginiai buvo stebėtinai brangūs, tačiau dabar tokį 3D spausdintuvą-rašiklį galite nusipirkti už beveik 48 eurus. Tiesa, vaikams vieniems su jais žaisti nereikėtų - reikalinga suaugusiųjų priežiūra.

Šiame straipsnyje būtina paminėti bent vieną robotą. Jų žaislų rinkoje - daugybė. Išsirinkti nėra lengva ir būtina atkreipti dėmesį į tai, kuo vaikai natūraliai domisi. Patariama vaikams dovanoti robotus-konstruktorius, kad jie galėtų patys artimiau prisiliesti prie robotikos mokslo. Šis konstruktorius, kurį matote nuotraukoje, yra 14 robotų viename. Detalių gausa ir konstrukcijos sudėtingumas reiškia, kad jis labiau patiks vyresniems vaikams.

Įdomu ir tai, kad šis robotas yra varomas Saulės energija. Tai nėra šiaip ekologiškas sprendimas. Taip vaikai gali būti sudominami ir ateities energetika. Šis 14 viename robotas kainuoja kiek daugiau nei 12 eurų.

Galiausiai, šis sąrašas nebūtų baigtinis, jei jame nebūtų seno gero teleskopo. Astronomija yra tas mokslas, kuris nestokoja gerbėjų ir kuriame artimiausiu metu tikrai bus padaryta didžių atradimų. Teleskopai gali būti ir labai brangūs, tačiau paties prabangiausio pirkti tikrai neverta, jei nežinote, ar vaikas juo tikrai naudosis.

Šis teleskopas, kurį matote nuotraukoje, turi 70 mm diafragmą, 300 mm židinio nuotolį, o rinkinyje yra ir nemažai įvairių priedų. „F30070M“ teleskopas pradedančiajam šiuo metu taikomos akcijos metu kainuoja kiek daugiau nei 27 eurus. Į šią sumą įeina ne tik pats teleskopas, bet ir trikojis, pora okuliarų, pora Barlow lęšių ir vienas specialus filtras Mėnuliui tyrinėti.

Žinoma, gerai paieškojus būtų galima surasti ir daugiau įdomių ir nebrangių žaislų, kurie padeda mokslu sudominti vaikus . Svarbu, kad suaugusieji vaikų nespaustų, o tik skatintų ir motyvuotų. Mokslas pats savaime yra įdomus užsiėmimas, vaikams tereikia tai parodyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(107)
(13)
(94)

Komentarai (1)