Metas prisiminti - milijonus pavergusi merginos iš Šiaurės Korėjos kalba apie tai, ką iš tikro reiškia laisvė (Video)  (1)

23-ejų mergina iš Šiaurės Korėjos, Yeomni Park, pabėgo iš šalies, kad galėtų gyventi laisvėje. Jos kalba parodo, kokia brangi yra laisvė ir kokios menkos yra daugelio iš mūsų problemos. Jaudinanti Yeomni kalba palieka klausytojus be žodžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš turiu tai padaryti, nes čia ne tik aš šneku, čia kalba ir žmonės, kurie nori pasakyti pasauliui tai, ką jie nori. Šiaurės Korėja yra neįtikėtina šalis. Yra tik vienas televizijos kanalas, nėra interneto. Mes negalime dainuoti, kalbėti, rengtis ar galvoti taip, kaip norime.

Yeomni Park kalba vaizdo įraše

Šiaurės Korėja yra vienintelė šalis pasaulyje, kuri įvykdė mirties bausmę žmonėms, dariusiems neautorizuotus tarptautinius skambučius. Šiaurės korėjiečiai šiandien yra terorizuojami. Kai aš augau Šiaurės Korėjoje, nemačiau jokios meilės istorijos tarp vyro ir moters. Jokių knygų, dainų ar istorijų apie meilės istorijas. Šiaurės korėjiečiai desperatiškai siekia laisvės ir miršta dėl jos šią akimirką“, – jautrioje kalboje pasakojo mergina.

Bausmė trims kartoms

Kai jai buvo 9-eri, tęsia Yeomni, mergina matė, kaip jos draugės mamai viešai buvo įvykdyta mirties bausmė – už tai, kad ši žiūrėjo Holivudo filmą. „Jeigu išreiški abejonę apie režimo didingumą, tai gali atnešti įkalinimą ar mirties bausmę trims šeimos kartoms“, – kalbėjo ji.

„Kai man buvo ketveri, mama mane įspėjo, kad net nešnibždėčiau. Paukščiai ir pelės manęs negalėjo girdėti. Pripažįstu: galvojau, kad Šiaurės Korėjos diktatorius gali skaityti mano mintis“, – teigė ji. Visą merginos kalbą, kaip ji kankinosi ir galop pabėgo iš šalies, žiūrėkite vaizdo įraše, darytame „One Young World“ (vienas jaunas pasaulis – red.) organizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(19)
(2)
(17)

Komentarai (1)