Taip gali būti tik Rusijoje? Sugalvotas pretekstas, kodėl siaubingų kelių remontuoti nereikia (Video)  (14)

Vienos iš Rusijos federacinių respublikų, Ingušijos, valdžia sugalvojo nepertvarkyti turizmo sektoriaus taip, kad šis atitiktų europietiškus standartus. Valdininkų manymu, atvykėliams iš kitų šalių svarbesnis yra gamtos natūralumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Maksvoje pristatinėdamas šios respublikos turistinį potencialą vietinėms ir užsienio šalių turizmo organizacijoms kalbėjo jos prezidentas Junusas Bekas Jevkurovas.

„Iš pradžių mes išties ketinome siekti europinių standartų – pakloti asfalto dangą ir atlikti kitus darbus. Tačiau šios idėjos atsisakėme, kadangi turistus tokia pirmykštė aplinka traukia labiau nei europietiškas stilius“, – tokius politiko žodžius cituoja „RIA Novosti“.

Anot Ingušijos respublikos prezidento, tai anaiptol nereiškia, kad nebus bandoma padaryti kraštą patrauklesnį turistams. Bus atidaromi nauji lankytini objektai, tarp jų – „Santarvės bokštas“, „Alano vartai“, „Atminimo paminklas“ ir kiti. J. B. Jevkurovo teigimu, lankytinoms vietoms apvažiuoti šiuo metu parengta 20 maršrutų, tačiau šis sąrašas bus koreguojamas.

Kaip atrodo Ingušijos keliai - vaizdo įraše

Tiesa, visiškai atsisakyti asfalto dangos šiame regione neketinama. Dar balandžio mėnesį Ingušijos atstovai paskelbė planus 2017 metais automobilių kelių statybai ir rekonstrukcijai skirti 686,4 mln. rublių (109 tūkst. eurų).  

Kaip rašė dienraštis „Vesnik Kavkaza“, per metus ruošiamasi rekonstruoti arba nutiesti 22 kilometrus asfalto dangos kelių.

Šiuo metu Ingušijos kelių būklė – tiesiog apgailėtina. Apie tai praneša ne tik pačios respublikos gyventojai, bet ir kelių transporto inspekcijos specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(10)
(11)

Komentarai (14)