Kvaila pramoga baigėsi mirtimi - ar prisimenate šį itin pavojingą turistų mėgstamą pakilimo taką? (Video)  ()

Atostogos Karibų saloje vienai turistei tapo mirties nuosprendžiu, praneša „The Independent“. Turistė žuvo, kai ją nubloškė kylančio „Caribbean Airlines“ lainerio „Boeing 737“ variklių sukeltas gūsis, patvirtino Sen Marteno salos „Princess Juliana“ oro uosto atstovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis oro uostas yra žinomas visame pasaulyje dėl itin pavojingo pakilimo ir nusileidimo tako šalia populiaraus salos paplūdimio.

Pirminiais duomenimis, žuvusi moteris – 57-erių turistė iš Naujosios Zelandijos. Liudininkai pasakoja, kad ji pakilimo tako pabaigoje už oro uosto teritoriją žyminčios tvoros stebėjo orlaivio pakilimą. Tačiau orlaivio sukeltas oro smūgis parbloškė moterį ant žemės, patyrė sunkių galvos sužeidimų. Turistė buvo nugabenta į ligoninę, tačiau ten mirė.

Štai kaip atrodo kylančio lėktuvo sukeltas gūsis ir nuo jo skraidantys žmonės

Sen Marteno oro uostas laikomas vienu pavojingiausių ne tik kylančius orlaivius mėgstantiems stebėti smalsuoliams, bet ir patiems keleiviams. Visai tai – dėl pakilimo tako, kuris išsidėstęs tarp paplūdimio ir kalno.

Visi šiame oro uoste besileidžiantys orlaiviai žemę pasiekia leisdamiesi pro gausiai lankomą paplūdimį. Todėl vaizdo įrašų, kai orlaiviai leidžiasi itin pavojingai priartėję prie besideginančių turistų, internete pasirodo itin dažnai.

O štai kaip atrodo Sen Marteno besileidžiantis lėktuvas

Nepaisant vietoje aiškiai matomų oro uostų perspėjimo ženklų, kad prie pakilimo nusileidimo tako artintis draudžiama, smalsuoliai neatsisako idėjos priartėti prie besileidžiančio lėktuvo. Orlaivių „pilvai“ kaip ir perspėjamieji ženklai tapo itin populiariu asmenukių fonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai ()