Pinigai už nieką - kaip nieko neveikimas tampa darbu, o vėliau - ir 30 tūkstančių dolerių bauda  (6)

Jei gautumėte pasiūlymą nedirbti, bet vis tiek gauti atlyginimą, vargu ar atsisakytumėte. Gauti pinigus ir nieko nedaryti, atrodytų, turi vien privalumus ir beveik neturi trūkumų. Žinoma, galbūt jums trūks veiklos, jūs trokštate save realizuoti ir t.t., bet pinigai veltui dar niekam nepamaišė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, pasakysite, kad realybėje taip nebūna – tačiau susipažinkite vieno ispano istorija.. Net 6 metus pastato valdytojas Ispanijoje tyliai gavo atlyginimą iš vietinės valdžios, nors darbe net nesirodydavo. Šis vyras taip ir būtų išsisukęs, jei ne apdovanojimas už 20 metų ištikimą tarnavimą.

69-erių Joaqinas Garcia už itin ilgas „apmokamas atostogas“ vandens valymo įrenginių bendrovėje gavo 30 000 dolerių baudą. Tai yra maksimali bauda, kurią galėjo skirti vietinė Kadiso valdžia. Per visus šiuos 6 metus J. Garcia gavo 41 500 dolerių atlyginimo.

Anot Kadiso mero pavaduotojo Jorge Blaso, apie tai, kad J. Garcia niekada nesilanko savo biure, paaiškėjo po to, kai 2010 metais jį norėta apdovanoti už jo sunkų darbą ir lojalumą. Iš pradžių manyta, kad J. Garcia nebedirba, galbūt išėjo į pensiją ar netgi mirė. Tuomet J.Blasas paskambino J. Garciai ir paklausė, ką šis veikė praėjusią dieną ir mėnesį. Pastarasis tiesiog neturėjo ką atsakyti.

O pačios vandens valymo įrenginių bendrovės darbuotojai manė, kad kompaniją prižiūri ir valdo vietinė valdžia, kadangi jie J. Garcios darbe nebematydavo.

J. Garcios advokatas, kalbėdamas savo kliento vardu, nurodė, kad J. Garcia darbe retai lankėsi dėl to, kad turėjo kęsti patyčias – be to, realiai darbe jis neturėjo ką daryti, t.y. nebuvo darbo. J. Garcios artimieji nurodė, kad nustojęs dirbti, vyras pasinėrė į filosofijos skaitymą, o apie patyčias nepranešė, bijodamas būti atleistas.

Šiam skandalui iškilus į viešumą, vyras iškart pasitraukė iš savo pareigų – tačiau nepripažino savo kaltės. Tačiau teismas sutiko su Kadiso valdžios argumentais ir paskyrė J. Garciai minėtą 30 000 dolerių baudą.

Parengta pagal „Huffington Post“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(15)
(1)

Komentarai (6)