6 priežastys, kodėl sulėtėjo jūsų išmaniojo telefono įkrovimas  ()

Pateiksime šešias pagrindines priežastis, dėl kurių gali sulėtėti jūsų išmanaus telefono krovimasis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Neoriginalus įkroviklis

Viena dažniausių išmaniojo telefono lėtesnės įkrovimo spartos priežasčių yra netinkamas įkrovimo adapteris. Galbūt jūs naudojate kažkieno įkroviklį su nepakankama srovės galia.

Paprastai nebrangių išmaniųjų telefonų, kurie nepalaiko greito įkrovimo, originalių adapterių srovės stiprumas yra nuo 1 iki 2 A. Tiksliai sužinoti galite pažiūrėdami ant įkroviklio mažu šriftu užrašytus duomenis arba juos perskaitydami savo išmaniojo telefono pateikiamose charakteristikose.

Keičiant originalų adapterį į kitą rekomenduojame atsižvelgti į srovės galią, kuri turėtų būti identiška arba didesnė. Net jei jūs paprastai naudojatės 1 A galingumu, galite drąsiai pereiti prie 2 A adapterio srovės galingumo. Tačiau jei jūs, priešingai, su 2 A galingumu pereisite prie 1 A - išmanusis telefonas bus įkraunamas daug lėčiau.

2. Pažeistas USB kabelis

Jei adapterio pakeitimas neišsprendžia problemos, gali būti, kad įkrovimo greitis sumažėjo dėl paties USB kabelio. Ypač jei jis turi kokių nors mechaninių pažeidimų: galbūt jį krimstelėjo jūsų augintinis, nusilankstė laidai ar sugedo pats įkroviklio kištukas.

Tikimybė, kad dėl to jūsų įrenginys kraunasi lėtai, yra gana maža. Paprastai mechaniniai pažeidimai visiškai sugadina kabelį, tačiau galite pamėginti. Tiesiog pakeiskite laidą.

3. Jungties problemos

Gali būti, kad problema, susijusi su įkrovimo greičiu, yra išmaniojo telefono jungtis, kuri laikui bėgant gali surūdyti arba tiesiog užsiteršti. Įsitikinkite, kad joje nėra dulkių ir pastebimų pažeidimų.

Dantų ar mažo šepetėlio pagalba iš jungties galite pašalinti smulkių dulkių daleles. Naudoti adatą ar kitus metalinius daiktus reikėtų labai atsargiai, nes yra pavojus pažeisti kontaktus.

4. Didelis įrenginio apkrovimas

Įkrovimo greitį taip pat gali sąlygoti ir išmaniojo telefono foninė veikla. Būtent tada, kai prijungiate įrenginį prie maitinimo, paprastai automatiškai atsisiunčia ir diegiasi naujausios programų versijos, o antivirusinės programos pradeda tikrinti įrenginio atmintį.

Visi šie procesai reikalauja energijos suvartojimo, o tai reiškia, kad pilnai įkrauti akumuliatorių prireiks daugiau laiko nei įprastai. Norėdami sužinoti kurios programos aktyviai naudoja energiją, išmaniojo telefono nustatymuose suraskite skyrelį „Baterija“ arba „Akumuliatorius“. Tiesiog uždarykite nereikalingas programas ir taip galėsite sumažinti įrenginio resursų apkrovą.

5. Baterijos galiojimas

Ličio jonų baterijos, kurios dažniausiai naudojamos išmaniuosiuose telefonuose, turi savo gyvavimo trukmę. Paprastai ji apskaičiuojama tam tikru įkrovimo skaičiumi, po kurio sumažėja baterijos efektyvumas. Kartu su tuo taip pat gali sulėtėti ir pats įkrovimo greitis.

Tai ypač aktualu prietaisams, kurie aktyviai naudojami 3-4 metus. Išmanieji telefonai, kurie palaiko greitą įkrovimą, jau antraisiais metais gali turėti baterijos problemų.

Ši problema išsispręs tik pakeitus bateriją. Telefonuose, kur nenusiima galinis dangtelis, patiems pakeisti bateriją bus sunku. Tikslingiausia būtų kreiptis į įgaliotą aptarnavimo centrą, telefonų remonto taisyklas, pvz. sugedo.lt.

6. Numatytasis įkrovimo greičio sumažinimas

Beveik visos technologijos, turinčios greito įkrovimo funkciją, specialių valdiklių pagalba, pačios renkasi galingumą, lėtindamos įkrovimą, kai pasiekiamas tam tikras įkrovimo procentas. Štai kodėl nuo 0 iki 50% kai kurie išmanieji telefonai yra pakraunami per pusę valandos, o likę 50% kraunami dar valandą. Tai daroma todėl, kad lėčiau eikvotusi baterija ir pailgėtų jos tarnavimo laikas.

Dėl tos pačios priežasties kai kurios pažangios įkrovimo technologijos nakties metu iki minimumo sumažina maitinimo greitį ir iki ryto bateriją pakrauna 100%. Ar įrenginys turi tokias parinktis galite patikrinti prietaiso nustatymų skyrelyje „Baterija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(2)
(8)
(-6)

Komentarai ()