Tiesiog gigantiška – JAE į darbą paleido didžiausią saulės energijos parką pasaulyje  (13)

Pateikiami skaičiai gali net apsukti galvą. Skelbiama, kad įrengta 3,2 mln. saulės panelių ir bendra tokios jėgainės galia siekia beveik 1,2 GW. Jau numatoma ir dar gigantiškesnių projektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Arabų Emyratų Vandens ir elektros kompanija (EWEC) skelbia apie didžiausią pasaulyje individualų saulės energijos projektą „Noor Abu Dhabi“.

Pasaulyje yra keletas didesnių saulės parkų, tačiau juos valdo kelios įmonės ir turi dalintis tokiems projektams skirta vieta.

Tad „Noor Abu Dhabi“ su maksimalia 1,18 GW galia ir 3,2 mln saulės panelių yra didžiausias toks individualus projektas pasaulyje.

Iš tiesų naujasis JAE parkas toks didelis, kad didžiausią JAV saulės energijos parką „Solar Star“ (569 MW) galima vadinti mažu. „Noor Abu Dhabi“ parkas užima 8 km2 plotą ir jo įgyvendinimas kainavo 870 mln. JAV dolerių.

EWEC tvirtina, kad „Noor Abu Dhabi“ pagamins tiek energijos, kad jos užteks 900 000 žmonių ir Abu Dabio CO2 emisijas sumažins 1 mln. tonų. Nuo gamtinių dujų priklausomam miestui, tai yra ypač svarbu.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad „Noor Abu Dhabi“ parkas pasiekė dar vieną pasaulio rekordą. JAE tvirtina, kad vienos šio parko pagamintos kWh kaina tėra 2,4 JAV dolerio centai.

Taip pat pranešama, jog EWEC turi planų ir dėl 2 GW saulės energijos parko, o Saudo Arabija pasirašė pradinį sutarimą dėl 2,6 GW saulės parko įrengimo Mekoje. Tokios naujienos žymi ryškų perėjimą nuo tradicinių iškastinio kuro šaltinių prie atsinaujinančios energetikos.

Patį „Noor Abu Dhabi“ projektą drauge įgyvendino Abu Dabio vyriausybė ir Kinijos „Jinko Solar Holding“ bei Japonijos „Marubeni Corp.“ įmonių konsorciumas.

EWEC pirmininkas Mohammad’as Hassan’as Al Suwaidi’is pabrėžė „Noor Abu Dhabi“ projekto svarbą Jungtiniams Arabų Emyratams:

„Projekto užbaigimas žymi reikšmingą proveržį, įgyvendinant 2017-aisiais patvirtintos JAE Energetikos strategijos numatytiems uždaviniams – iki 2050-ųjų metų pasiekti, kad bendras šalies energijos gamybos rodiklis iš atsinaujinančių energijos šaltinių pasiektų 50 proc., o energijos gamybos metu sukuriamas anglies pėdsakas sumažėtų 70 proc.“

Šis projektas yra milžiniškas žingsnis į priekį, ypač atsižvelgiant į tai, kad šis regionas visada rėmėsi tradiciniais, iškastiniais kuro šaltiniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(106)
(3)
(103)

Komentarai (13)