Ar įsivaizduojate kažką panašaus Lietuvoje? Tokios bausmės už brakonieriavimą turbūt dar nėra niekur kitur pasaulyje  ()

Kai kalbame apie bausmę už nusikaltimą ar nusižengimą, dažniausiai turime omenyje įspėjimus, baudas ar laisvės apribojimo bausmes. Bent jau Lietuvoje šioje srityje įstatymų leidėjai improvizuoti neleidžia. Tačiau neretai išgirstame vieną ar kitą istoriją apie pakankamai komiškas bausmes, taikomas prasižengusiems asmenims. Viena iš tokių yra ir ši istorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai vienas brakonierius JAV buvo pripažintas kaltu už tai, kad neturėdamas tam teisės užmušė šimtus elnių, ir už tai jam buvo paskirta itin neįprasta bausmė – Disnėjaus animacinio filmuko „Bembis“ daugkartinis žiūrėjimas. Nuteistasis Davidas Berry jaunesnysis iš Misūrio (JAV) laisvės atėmimo vietoje privalės pažiūrėti šį animacinį filmuką bent kartą per mėnesį.

Vyras buvo suimtas dar pernai metų rugpjūčio mėnesį – kartu su dviem kitais savo šeimos nariais už tai, kad užmušė elnią, nupjovė galvą ir paliko likusią kūno dalį pūti.

Teigiama, kad tai yra viena didžiausių brakonieriavimo bylų Misūrio valstijos istorijoje. Tiesa, šiuo atveju pagrindinė bausmė buvo laisvės atėmimas, tačiau teisėjas Robertas George‘as taip pat įsakė D.Berry jaunesniajam „žiūrėti Walto Disney‘aus filmą „Bembis“, paskiriant pirmąjį žiūrėjimą 2018 metų gruodžio 23 dieną, o tolimesni žiūrėjimai privalo vykti bent kartą per mėnesį“. Ši bausmė bus vykdoma tol, kol brakonierius atliks laisvės atėmimo bausmę.

Dar 1942 metais sukurtame animaciniame filmuke rodomi laukiniai gyvūnai, o emocingiausia jo vieta – kaip medžiotojai nužudo žymiojo personažo Bembio motiną.

Tyrimas dėl brakonieriavimo truko keletą mėnesių, kol galiausiai buvo suimtas pats D.Berry jaunesnysis, jo tėvas Davidas Berry vyresnysis ir brolis Kyle‘as Berry. Nors nėra patvirtinta, kiek tiksliai elnių pražudė Berry šeimyna, Lawrence apygardos aplinkosaugos agentas Andy Barnes sako, kad šis skaičius galėtų siekti kelis šimtus.

Kalbant apie pagrindinę bausmę, D.Berry jaunesnysis gavo vienerių metų trukmės laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant Lawrence apygardos kalėjime. Jis taip pat buvo nuteistas 120 dienų trukmės laisvės atėmimo bausmei Bartono apygardos kalėjime už šaunamųjų ginklų laikymo pažeidimą, o Misūrio aplinkosaugos komisija jam ir jo tėvui atėmė medžiotojų licencijas iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()