Kardronos liemenėlių tvora - paslaptingas kontroversiškas objektas, kaip medus viliojantis turistus  (1)

1998 metais tarp Kalėdų ir Naujųjų metų ant vienos tvoros Kardronos slėnyje Naujojoje Zelandijoje atsirado keturios liemenėlės. Niekas nežino, kas jas ten pakabino ir kodėl, bet dabar tai - didžiulis turistų traukos objektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietiniams gyventojams tos keturios liemenėlės pasirodė labai juokingos. Tai buvo šventinis laikotarpis, todėl galima įsivaizduoti, kad tai - kažkokio vakarėlio palikimas. Žemės ir tvoros savininkai nepyko ir paliko liemenėles kabėti. Galiausiai apie tai ėmė rašyti vietinė žiniasklaida ir 199-ųjų vasarį čia kabėjo jau 60 liemenėlių. Tačiau maždaug tuo metu jos dingo.

Kardronos liemenėlių tvora visada turėjo priešų. Ji nepatiko konservatyvių pažiūrų vietiniams gyventojams. Kai kuriems ji atrodė tiesiog kaip baisi nešvarių drabužių paroda. Tačiau kai žmonės išgirdo, kad liemenėlių siena dingo, jie ėmė kabinti jų vis daugiau.

2000 metų spalį liemenėlių skaičius ant tvoros pasiekė 200. Tuomet jos vėl dingo, bet sugrįžo su dar didesnių įkvėpimu. 2006 metais  Kardronos liemenėlių tvora jau turėjo 800 liemenėlių iš viso pasaulio. Moterys dažnai fotografuojasi prie šios tvoros, kabindamos savo ką tik nusivilktą liemenėlę. Kodėl? Nes tai yra absurdiškas meno kūrinys, kuris neturi prasmės, o tai žmones savotiškai traukia.

Tai 2006 metais dingo apie 200 liemenėlių. Tuomet paaiškėjo ir kad tvora yra ne privačioje, o valstybinėje žemėje. Spaudžiama besipiktinančių žmonių vietinė taryba nurodė tvorą pašalinti, tačiau liemenėlių skaičius ant jos auga iki šiol.

Vietinis avių augintojas, kuriam ir priklauso tvora, yra vis raginamas ją pašalinti. Po to 2006-ųjų sprendimo buvo atlikti kai kurie pakeitimai ir dabar tvora ir liemenėlės ant jos yra legalios. Argumentai prieš Kardronos liemenėlių tvorą - ji kažkaip žeidžia japonų, kitų azijiečių ir afrikiečių jausmus. Be to, manoma, kad šis daiktas yra pavojingas - jis gali didina automobilių avarijų riziką. Tačiau teisėtas tvoros savininkas teigia, kad 90 % atsiliepimų yra teigiami ir jis tvoros nelies. Be to, jam patinka, kad į regioną užklysta daugiau turistų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(1)
(27)

Komentarai (1)