Visi pažįstame bent vieną žmogų, kuriam reikėtų šio išradimo - kam skirta trečioji akis? (Video)  ()

Pramoninio dizainerio Minwooko Paengo, šiuo metu studijuojančio Londone, satyriškas išradimas mums primena apie problemą, su kuria iš tikrųjų susiduria nemažai žmonių. Ar esate vienas iš tų, kuriems reikėtų trečiosios akies?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minwooko Paengo sukurta trečioji akis niekada nebus tikras produktas. Na, bent jau turime to tikėtis. Tai - tik satyriškas meno kūrinys, pašiepiantis šiuolaikinę žmonių ir technologijų draugystę.

Tai - išmaniųjų telefonų zombius saugantis prietaisas. Vis daugiau žmonių vaikšto suleidę akis į išmaniojo telefono ekraną. Kai kurie iš jų mokosi ar atrašinėja į svarbius elektroninius laiškus, kiti - naršo socialinius tinklus, domėdamiesi, kaip gyvena jiems visiškai nepažįstami žmonės. Susikoncentravę į išmanųjį telefoną šie žmonės kartais nepastebi kliūčių savo kelyje - tokių pėsčiųjų avarijų pasitaiko ne taip jau mažai, o kartais jos gali būti ir labai pavojingos.

 

Ir būtent tam Paengas sukūrė trečiąją akį. Tai - paprastas prie kaktos klijuojamas prietaisas, turintis skaidrią akies voko imitaciją. Kai ją dėvintis žmogus nuleidžia galvą žemyn ir paslepia akis išmaniajame telefone, tas akis vokas pakyla ir akis yra aktyvuojama. Pati akis - tai su „Arduino“ mikrokompiuteriu sujungta kamera.

 

Paengo akis perspėja naudotoją, kai priešais yra kliūtis. Paengas teigia, kad tai turėtų padėti išvengti nedidelių nelaimių.

Žinoma, tai nėra tikras daiktas, kurį galėtumėte įsigyti elektronikos prekių parduotuvėje. Jis nebuvo tobulinamas mėnesių mėnesius, jis nebuvo testuojamas su skirtingomis kliūtimis bei matomumu. Tai tėra priminimas, kad jei žmogus formuoja savo evoliucijos takus, nedarome sau jokių paslaugų laidodami savo dėmesį išmaniojo telefono ekrane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()