Studentai 2014 metais gavo bitkoinų už 100 dolerių - kaip jie juos išleido?  ()

Jei galėtumėte nukeliauti į 2014 metus, tikriausiai lieptumėte sau pirkti kiek įmanoma daugiau bitkoinų (BTC). Šios kriptovaliutos vertės augimas sukūrė nemažai milijonierių, nors 2014 metais ja ne visi tikėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kriptovaliutų šalininkai ir Masačusetso technologijos instituto (MIT) studentas Jeremyis Rubinas nusprendė 3108 studentams padovanoti bitkoino. Kiekvienas iš jų gavo 100 JAV dolerių vertės BTC sumas. Tuo metu BTC vertė siekė 336 dolerius. Taigi, tuo metu tos dovanos vertė buvo 310800 dolerių. Dabar toks bitkoinų kiekis vertas 44,1 milijono. Bet studentai šios dovanos neišsaugojo.

Tuo metu mažai kas tikėjo, kad BTC vertė taip šoks į viršų. Be to, bitkoinų naudojimas buvo nepatogus. Nors MIT studentai neblogai išmano technologijas ir noriai jomis naudojasi, kriptovaliuta taip lengvai nepasidavė ir jiems. Ką su ja daryti? Jei prekiauti, taip kaip? Kaip neprarasti šių pinigų?

10 % bitkoinų gavusių studentų juos kone iškart išsikeitė į dolerius. 2017 metais savo bitkoinus jau buvo pardavę 25 % eksperimente dalyvavusių studentų. 2017-ųjų gruodį savo bitkoinus išsikeitęs studentas galėjo gauti 5803 dolerius. Nemažai studentų savo BTC pinigines tiesiog pamiršo, pametė ar ištuštino niekams. Tie, kurie pasiliko savo 100 dolerių bitkoinais, dabar savo piniginėje mato 14649 dolerius.

 

Bet tokių yra mažuma. Mat daug studentų savo bitkoinus išleido sušiams. Studentai iki šiol dėl savo praradimo kaltina „Thelonious Monkfish“ - vienintelį vietinį restoraną, kuris ir tuomet leido atsiskaityti bitkoinais. Manoma, kad bent pusė studentams dovanotos kriptovaliutos nukeliavo būtent ten. Tiesą sakant, daug studentų net nebūtų norėję dalyvauti programoje, jei ne galimybė gauti nemokamų sušių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()