Paneigiame mitus: ar vieną kartą užvirintas vanduo turi keliauti į kanalizaciją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2021-09-01 08:23
Reikėtų patikslinti, kad burbuliukai susidaro dėl parcialinių slėgių skirtumo. Pačiame butelyje slėgis nedaug skiriasi nuo atmosferinio. Tiesiog CO₂ smarkiai prisotinamas vanduo.
Bruonius 2021-09-01 11:47
Čia gal ne žmonėm? Jau n metų geriu distiliuotą vandenį ir jokių problemų, jokių infarktų. Žarnynas kaip tik susitvarkęs ir dirba kaip laikrodis. Iš kur jūs tokias nesąmones traukiate, jomis tikite ir kitus klaidinate?
Niemand 2021-09-01 12:23
https://www.medicalnewstoday.com/articles/317698#risks (a) labai abejotina, ar geri būtent distiliuotą vandenį, greičiausiai tiesiog filtruotą arba tiesiog trolinimu užsiminėji... (b) distiliuotas vanduo gali būti (ūmiai) pavojingas tik, jei geriamas "neužkandant" (kad skrandžio suminio turinio elektrolitų kiekis būtų ženkliai sumažintas) ir didelis kiekis vienu kartu (daugiau litro). Na dar jei ilgą laiką geriant ir maitinantis mažai mineralų turinčiu maistu, dėl ilgalaikio elektrolitų disbalanso problemų gali būti.
VirtualGadget 2021-09-01 12:42
Sutinku, kad slėgių skirtumas turi reikšmės oro burbuliukų susidarymui. Bet jeigu dujos yra lengvesnės už vandenį kodėl jos nepasišalina iš vandens? Ar gali tai būti dėl vandenyje esančių medžiagų poveikio ? Sakykim virintame vandenyje tų burbuliukų praktiškai nematyti. Virintas vadnuo gali būti ir atvėsintas. O štai tiesiai iš čiaupo pripiltas vanduo paveiktas skirtingo slėgio ar dar ten ko kažkokiu būdu sugeneruoja vandenyje oro burbuliukus.
kestutisz 2021-09-01 12:50
dabar gi išvis yra "aeratorių" mada, vanduo teka "prisotingas deguonimi" ir pan. marketinginiai briedai :) Nors realiai tai iš tiesų tik kažkiek vandens sutaupo - bo su mažiau vandens padarai didesnį piššš ir gal tikrai mažiau sunaudoji.
Niemand 2021-09-01 13:01
Suplak vandenį ir kažkokį laiką ten bus burbuliukų
AAA000 2021-09-01 13:16
ne tik. priklauso ir nuo slegio vamzdyne, nuo temperaturos skirtumo tarp galinio tasko - krane ir ipumpavimo vietos (paprastai is greziniu salta pumpuoja), nuo vamzdyno tipo - jei senas gelezinis - deguonis atsipalaiduoja ir buna rudziu nuosedu, ar daromas pirminis nugelezinimas (leidzia pakvepuot saltam vandeniui su oru per kriokliu kaskadas). aeratorius labiau putu pridaro, nei ten kazko prisotina. tiesiog vientisa vandens srove pavercia laseliais. -------- distiliuota gert nesamone. isplauna is kaulu ir sanariu mineralus - paskui vaikstai klibantis. o paskui sumalsi kremzles ir isvis nebevaiksciosi. tik gulinesi lovose ir skausmus kesi jei kaupiasi druskos (kazkokie kiti sutrikimai) - nu tada nebent dozuotai gal ir galima naudot. aplamai nuo genetinio-evoliucinio senejimo nepabegsit nei vienas - nesvarbu ka gersit ar valgysit bet cia kvailiams per sudetinga tema, kai net skiepuku bijo... meldimasis vandeniui - cia dar zemesnis lygmuo nei antivalkserines fobijos
sub 2021-09-01 14:09
Nu netikiu. Gal tamsta terminus sumaišėt, filtracijos ir distiliacijos, nes tai visiškai skirtingi dalykai. Gal filtruotą geriate, tad ajis nėra distiliuotas.
VirtualGadget 2021-09-01 14:22
Jei druska sunkesnė už vandenį, tai kodėl ji "nesukrenta į dugną"? Druska manau jungiasi su vandeniu tirpsta jame, o štai oras nelabai. Kad suformuoti iš dujų skystį reikia atitinkamos temperatūros ir slėgio. Sakykim kaip pavyzdys galėtų būti vandens distiliavimo procesas. Kaitina vandenį šis šyla ir virsta į dujas paskui tos dujos šaldomos ir vėl virsta į vandenį. O štai dėl oro burbuliukų vandenyje galia paimti kaip pavyzdį muilo burbulus. Burbulai daromi iš vandens ir kietų muilo medžiagų. Išpučiam burbulą ir jis skrenda tol kol nėra paveikiamas slėgio ir temperatūrų. Todėl ir galvoju kad gal ir vandenyje oro burbuliukai lieka dėl panašios priežasties.
Niemand 2021-09-01 15:27
Jei kalbėti apie burbuliukų "gyvenimo trukmę", tai iš esmės taip - tos pačios paviršiaus įtempimo ir trinties jėgos.
VirtualGadget 2021-09-01 16:14
Ryškesnis pavyzdys, kaip atrodo nesirūpinimas tuo ką valgai ar geri galėtų būti Indijoj, kur kai kurių gyventojų naudojamas vanduo tiesiai iš Ganos upės semiant įvairiais indais. Gyvenimo trukmė tame regione daugelio turėtų būti nulemta ne senėjimo genų-evoliucijos, o to ką geria ir valgo. Bet nereikia galvoti, kad taip yra tik Indijoj. Lietuvoje yra pilna panašių dalykų.
Bruonius 2021-09-01 18:48
Vandens distiliavimui filtrai nereikalingi, tad nėra ko sumaišyti. Filtrus naudoju atvirkštiniam osmosui kai distiliuot tingiu. Švaresnio vandens už distiliuotą nėra. Jei jums atrodo, kad vandentiekio vandeny esantys neorganiai mineralai sveikatos prideda, tai jūsų reikalas.
punktyras 2021-09-01 19:13
Papasakokite, kaip distiliuojate vandenį.
kestutisz 2021-09-01 19:38
Nu man pats skaniausias vanduo - iš vailkystės kaimo šulinio, kuris ten stovi tarp tręšiamo lauko iš vienos pusės, tvarto kitos, idealiai suderintas su medžių šaknimis, pūvančiais rentiniais na ir pan. kaip paprastai įprasta kaime. Nė vienas pirktinis jam neprilygsta! :)
Bruonius 2021-09-01 20:36
Vandenį paverti į garus ir atvirkščiai. Visas stebuklas pagaminantis vos ne "nuodingą skystį". Manau žmones nuo senų laikų labiausia gąsdina pats žodis "distiliavimas".
Bruonius 2021-09-01 21:17
Kokį vandenį tamstos manymu geria jūreiviai ilgalaikiuose plaukiojimuose?
Niemand 2021-09-01 22:33
Nudruskintą su osmotiniais filtrais, ne distiliuotą.
punktyras 2021-09-02 11:24
Paklausiau tik kad būčiau tikras, kad kalba apie tą patį. Nežinau, ką gąsdina, šis žodis, gal kas maišo distiliuotą vandenį su ugniniu Distiliuotas vanduo nėra kenksmingas pats savaime, tiesiog jame nėra mineralinių medžiagų. Jei su maistu jas gaunate, viskas gerai. Geriant distiliuotą vandenį, didėja magnio, kalcio, kalio, įvairių mikroelementų poreikis. Antra vertus, savitaiga – galinga jėga, ir jei taurelė distiliuoto vandens pakelia nuotaiką, jos teigiamas poveikis tikrai nusveria galimą žalą.
AAA000 2021-09-02 11:39
cia yra nuodijimasis. ir net kai jie masiskai nuodijasi nesvarumais - atgyvena kokiu 85-95% genetines programos laiko. o tie kur "renkasi" super kokybiska maista - nu tai pasiekia sakykim 98% genetines programos galimybiu. o kai kuriems net "pasiseka" - koki 100,005% procento istempia. del kazkokiu kitu faktoriu - parazita gal koki naudinga pasigavo, kuris dalinai modifikavo genetika, ir numire kanciose - bet istempe virs programos vienetiniai atvejai... jei tau tas keliu procentu skirtumas "ryskesnis pavyzdys" - tu nematai aplamai - kad mirsta vistiek visi. ir labai suprognozuotu laiku. ir maistas cia neesminis faktorius... jei sutvarkyt/atstatyt genetika, kuri sakykim pratesia efekta 2-3 kartus - tu ta apnuodyta vandeni gerdamas gyvensi kaip jaunuolis kokius 200-300 metu... kol nuodai susikaups iki kazkokios letalines dozes... o tie kur kokybiska maista naudos gyvens kokius 205-307 metu atitinkamai... va ka reiskia genetinis senejimas - su letaliniu rezultatu - mirtim. ir tas tavo "maisto poveikis gyvenimui" per teisinga mityba...
AAA000 2021-09-02 11:51
siaip didelius bakus is vandentiekiu prisipila kai buna uoste balasto ir papildomose sistemose paprastai buna kazkur. osmoze naudoja tik "pazangus" jurininkai tie filtrai gana keblus eksplotavime ir gana brangus. eina labiau kaip papildoma iranga. avariju atveju ir panasiai. yra siaip vietoj geriamo vandens keliu pampaliu (nelieciama atsarga) sukurta ant fotovolto veikianti osmozine sistemele - telpa i bobiska rankinuka. su siurbliuku, filtriuku, slangutem ir pan. parupina porai-trejetui zmoniu vandens is jurinio. jei nesudauzyt ir nesugadint del bezdzioniskumo - neriboto veikimo. esu tokiu mates. turistam aplamai mechanini/kelionini osmozini filtra daro - is balos gali gert. kaip padangu pompa atrodo perkosi letu spaudimu ir saugus vanduo is esmes bent jau biologiskai. bet greit uzsitersia-uzsikemsa manau tokie supaprastinti...