„Geidžiamiausias darbdavys“ Alytaus regione skelbia naujus planus - tokią algą Lietuvoje nedaug kur galima gauti (Foto)  (1)

„Glass LT“, Alytuje veikianti stiklo paketų gamykla, kitąmet planuoja trečdaliu auginti pajamas, o produkcijos apimtis padidinti 37 proc. Šių tikslų pasiekti padės naujasis darbo organizavimas, taip pat prireiks pusantro karto daugiau darbuotojų. Jų ketinama pritraukti aukštais atlyginimais ir sutrumpintomis darbo savaitėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visoje Europoje energetiškai efektyvių stiklo paketų paklausa nuolat kyla, todėl ir mes planuojame spartų augimą. Šiais metais pajamas padidinome 17 proc., o kitąmet jas auginsime kone dvigubai sparčiau – 32 proc. Todėl ieškome apie 80 naujų darbuotojų, kuriems sudarome geras galimybes užsidirbti“, – sako Giedrius Jackūnas, „Glass LT“ generalinis direktorius.

Įmonė 2021 metams buvo iškėlusi tikslą padidinti pajamas nuo 20,1 mln. Eur iki 21 mln. Eur, tačiau jau dabar aišku, kad iki metų pabaigos bus pasiekta 23,5 mln. Eur pajamų kartelė, ir bendras augimas sieks 17 proc. Kiti rodikliai taip pat augo dviženkliais tempais: pagamintos produkcijos kiekis šiemet augo 11 proc. iki 910 tūkst. m2, o darbuotojų skaičius pakilo 17 proc. ir dabar įmonėje dirba 170 įvairių sričių specialistų.

Ateinantiems metams iškelti kur kas ambicingesni tikslai – planuojama augti beveik trečdaliu (32 proc.) ir pasiekti 31 mln. Eur pajamų, o pagamintos produkcijos kiekį padidinti 37 proc. iki 1,25 mln. m2. Šių metų spalį „Glass LT“ pranešė apie planus sukurti 80 naujų darbo vietų. Šiuo metu įmonėje apmokyta ir įdarbinta jau 20 naujų darbuotojų, o iki balandžio ketinama priimti dar 60 naujokų. Priimant darbuotojus patirtis gamyboje vertinama kaip privalumas, tačiau jos nereikalaujama, nes „Glass LT“ yra įsidiegusi savo darbuotojų įvedimo ir apmokymų sistemą.

 

Vidutinis atlyginimas – 2526 Eur – ženkliai viršija pramonės įmonių atlygius

Įmonės vadovas G. Jackūnas įvardina, kad planingai auginti darbuotojų skaičių padeda daugelį metų vykdoma darbo sąlygų gerinimo programa ir aukštas atlygis. Pvz., vidutinis darbo užmokestis bendrovėje „Glass LT“ šių metų III ketv. siekė 2526 Eur. LR Statistikos departamento duomenimis, tuo pačiu laikotarpiu vidutinis atlyginimas Lietuvoje sudarė 1598 Eur, apdirbamojoje pramonėje – 1586 Eur, o Alytaus apskrityje siekė 1306 Eur. Dar prieš kelerius metus „Glass LT“ Alytaus savivaldybės buvo apdovanota kaip „Geidžiamiausias darbdavys“ Alytaus regione.

 

„Vis dėlto darbuotojams svarbu ne tik geras atlygis, bet ir tinkamos darbo sąlygos, – pasakoja G. Jackūnas. –  Suprantame, kad gaminant vis daugiau dviejų ir trijų kamerų stiklo paketų, procesai tampa kur kas greitesni ir reikalauja iš darbuotojų daugiau atidumo ir tikslumo. Kad gamybos darbuotojai nepervargtų, nutarėme sutrumpinti darbo laiką iki 34 val. per savaitę.“

„Glass LT“ artimiausiu metu planuoja organizuoti gamybą 4 pamainomis, slenkančiu 4 darbo (2 naktinių ir 2 dieninių pamainų ) ir 4 poilsio dienų grafiku. 34 darbo valandų per savaitę grafikas padės darbuotojams išlaikyti susitelkimą ir užtikrinti aukštą produkcijos kokybę, o po darbo valandų turėti daugiau laiko poilsiui ir asmeniniams poreikiams. Naujose gamyklos patalpose įrengtos modernios persirengimo ir dušo patalpos, o pasistiprinti ir pailsėti pertraukėlių metu galima naujai įrengtoje valgykloje.

 

Tiksliai apskaičiuoti gamybos procesus ir laiku įvykdyti užsakymus gamyklai, pasak vadovo, padeda jau 10 metų taikomos „Lean“ praktikos. Jos padeda gamybą organizuoti itin punktualiai. Kad darbuotojai dirbtų kuo saugesnėmis sąlygomis ir galėtų užsidirbti daugiau, kasdien pagrindiniai saugumo ir gamybos rodikliai aptariami trumpų pasitarimų metu. Įmonės vadovai nuolat lankosi gamybos cechuose ir klausia darbuotojų, kaip galima dar patobulinti esamus procesus. Visi darbuotojai gali teikti pasiūlymus, kurių įgyvendinimas padėtų organizuoti darbą paprasčiau ir patogiau, o už juos yra skatinami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai (1)