Pirmoji Europos šalis legalizavo kanapes asmeniniam naudojimui: ar jos pavyzdžiu paseks ir kitos šalys?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-12-20 15:50
Man atrodo maišai šiaurę su rusija. Ar skandinavų šalyje priklausomybės yra didelė problema?
Dannas3 2021-12-20 16:02
Tai turim tų pavyzdžių. Olandijoj kalėjimai apytuščiai, tauta kažkaip nedegredavo
immortallt 2021-12-20 17:03
Kol kas 4 sakiniai ir visi jie melas. Ypač paskutinis, kai visas narkotines medžiagas, įskaitant ir kofeiną esanti Coca Cola, arbatoje, kavoje ar alkoholį, kurio yra šiek tiek ir natūralioje giroje, prilyginai, kad prie jų priprantama po vieno karto. Tai pvz. žolė - prie jos fizinė priklausomybė nesivysto iš viso, priešingai nei alkoholiui, nikotinui ar kofeinui. Ir teiginiai mano pagrįsti, ir pagrindimus dauguma čia matę, tik amoraliam asmeniui įšokus, kuris nesidomi tema ir savo tikėjimą grindžia morale, gali nebūti amoralu meluoti. HardAxe, aš sulyginau žolės parūkymą kur nors kamputyje, nevairuojant, ar dar tiksliau, žolės turėjimą kišenėje vs vairavimas apsvaigus nuo alkoholio, 3 promilės, ir užmušimas ko nors kelyje bevairuojant. Šiuo metu bausmė didesnė už suktinę kišenėje. Aš ir norėčiau, kad tabako nebeliktų, bet deja, net jei uždraus, rūkys, taip pat pasislėpę, kaip dabar žolę.
Dziao 2021-12-20 17:42
To conjurer, siaip skandinavuose alkoholismas yra problema. Pvz norvegai buvo visiskai nusigere, todel dabar ir turi spec alko parduotuves, spec kainas ir visus kitus ribojimus
immortallt 2021-12-20 17:56
Ir savaitgalį vis tiek prilupa jie. Už degtinės butelį 2 metams kalėjimo negauna.
conjurer 2021-12-20 18:57
Čia matome kad pirmauja čekija ir latvija, o labai pietuose esanti uganda lenkia bet kurią skandinavų šalį. Na gal vėlgi statistiką iškreipia tai kad kokie skandinavai plaukia rygon užsipirkinėti alkoholio. Bet kaip minėjau bendrai, ar tokių medžiagų vartojimas skaitosi problema ar ne, jų draudimas nieko nesprendžia. Kriminalizavimas yra blogiausia, ir yra daug istorijų kaip policija pakišinėja narkotikus, kad ką nors pasodintų. Dekriminalizavimas šiek tiek numeta viduomeninę stigmą nuo problemos, bet vis tiek palaiko juodąją rinką. Todėl geriausia legalizuoti ir bausti tik tuos kurie prekiauja be leidimo. Pvz ugandoje yra rimčiausia alkoholio problema, nes ten jo kokybė nekontroliuojama. Jų vietinis bananinis varagis gali būtų su metilo ar etilo alkoholiu, nesuprasi. Ir vietiniai žmonės labai gerai supranta tą riziką, nes pilna aklų, ar mirusių. Bet vis tiek geria. Pas mus jei kas išgeria metilo, tai patenka į žinias, ir tokio šlamšto gamintojai gauna baudžiamąją atsakomybę. Taigi valstybė turi kontroliuoti kokybę ir akcizus, taip geriausiai užtikrinamas gyventojų saugumas, ir finansuojamas iš vartojimo iškilusių problemų gydymas.
VirtualGadget 2021-12-20 19:04
Rastamanai yra tokia kaip kanapinių kultūra Vienas žinomesnių tos kultūros dalyvių ir pasekėjų buvo Bob Marley kuris mirė 36 metų. Youtube su jo pasirodymais matosi, kad ir grupės muzikantai ir pats Bob Marlei panašu neišeidavo iš transo Aš galvoju, kad narkotikų draudimas buvo sugalvotas ne šiaip sau. Na o vyriausybėj tik prostitucijos gal dar trūksta, o taip daugiau lyg visko yra
conjurer 2021-12-20 19:14
Prostitucijos draudimas irgi totali nesąmonė. Ji nepanaikinama dėl to. Buvau kažkada įsijungęs teliką, kai būna tie sms šou naktiniai. Ten pagrinde prostitucijos skelbimai. Taigi pajamos yra, bet jokio sveikatos draudimo, pensijos kaupimo, ar kitų dalykų. Gaunasi toks kaip talibaninis požiūris į moteris.
immortallt 2021-12-20 19:19
Virtualgadget teigia, kad narkomanų nėra, nes narkotikai uždrausti, ir narkomanų atsiras tik dekriminalizavus lengvus narkotikus. Kitaip sakant, melas, kad Alytaus beveik visose švietimo įstaigose rado narkotikų pėdsakų. Iš tiesų, tai ten rado pėdsakų narkotikų, kurie mokyklose atsirastų, jei dekriminalizuotų narkotikus, nu kvantinė fizika, kur narkotikų dekriminalizavimas nepaklūsta laikui ir paveikia visą laiko juostą Virtualgadget taip pat turbūt teigia, kad žolė yra "gateway drug", ir kiti narkotikai, kaip kofeinas, nikotinas ar alkoholis nėra "gateway drug". Kitaip sakant, viskas ką jis mano, yra faktas ir neginčijama tiesa. Visa kita, kam jis nepritaria, yra amoralu, melas ir pan. P.S. Kaip JAV sausas įstatymas padėjo išsiblaivyti? Prieš panaikinimą su alkoholiu problemų daugiau asmenų turėjo, nei iki tol, ir dar organizuoto nusikalstamumo problemą sukūrė P.P.S. dėl prostitucijos, tai dar išlaikomas vėlgi organizuotas nusikalstamumas, kuris tas moteris išnaudoja. Moteris net norėdama nebegali pasitraukti iš tos veiklos. Pagalbos kreiptis jinai neturi kur. Ką jau kalbėti apie ligų plitimo prevenciją. Reikia sugebėti skirti moralę nuo teisės. Bet dauguma nesugeba suprasti, kad teisė neturi reguliuoti moralumo. Teisė turi ginti visuomenės ir asmenų teises dėl kitų asmenų ar jų grupių veiklos. Bet šiuo atveju, atskiros grupės, nori riboti individualių asmenų veiklą. Tai aišku realiai nepavyksta, bet kadangi tai "draudžiama", užsimerkia, ir akių nebebado. Jaučiasi moraliai teisingi, o kad problemos dėl tokio draudimo didesnės nei dekriminalizavus ar legalizavus ir realiai reguliuojant veiklą, tai per sudėtinga jau suprasti.
sub 2021-12-21 09:15
Tavo visas komentaras yra klaidingas ir klaidinantis. Eik pasiskaityk, pasigooglink, pasidomėk ir sugrįžk pataisyt savo komentaro, nes komentuoji tema, kurios visiškai nerauki. Kokiam transe reik būt, kad kažką rašyt temoje, kurioje nesigaudai. Ir tuo atveju, jau geriau transas, nei nuo alkoholio balti arkliai. Kanapinių kultūra... Rastafari nėra kanapinių kultūra, nors kanapės yra dalis jų kultūros, bet labai maža. Bet ką tau čia aiškint, pagal tavo logiką, tai Krikščionys - alkoholio kultūra, nes vyną per pamaldas geria kunigas? Bob Marley mirė nuo vėžio, kuris prasidėjo nuo melonomos. Jei ne žolytė, jis gal 36 nebūtų sulaukęs. O kuo blogai tas transas. Transo metu gali pagerėti atmintis, vegetacinės nervų sistemos kontrolė, sugestyvumas bei jutimai. Gal tamstai reikėtų pabandyti įeiti į transą, gal biški IQ užaugintumėt ir pirmiau paskaitytumėt info internetuose prieš visiškai nusišnekant.
HardAxe 2021-12-21 10:37
o kuo blogai alkoholis? Mažina stresą, atpalaiduoja. Palengvina socialinį bendravimą. Leidžia droviems žmonėms peržengti savo barjierus. Kiek šeimų nebūtų atsiradę, kiek pažinčių nebūtų užsimesgę jei ne alkoholis. Teigiami svaigalų poveikiai nėra blogai. Blogai yra neigiami.
sub 2021-12-21 11:46
Taip, sutinku iš dalies. Peržengti savo berjerus yra ok su trupučio alkoholio pagalba. Bet padauginus peržengiami visiškai visi barjerai, ne tik savo, bet ir kitų. Dar nemačiau žmogaus, kuris iš vakaro parūkęs žolės ryte gėdintusi savo vakarykščių poelgių ir žodžių. Deja su alkoholiu tai nutinka nuolatos, ypač jei nemoki riboti ar laiku sustabdyti savęs, o kaip žinia alkoholis turi labai gerą "kablį" tad sėkmės su barjerais. Dauguma smurtinių ir prievartos nusikaltimų kyla pavartojus alkoholio ir peržengus barjerus!!! Šiuo atveju kasiakas win win. Nes esi ramūnas, geriausiu atveju linksmas, blogiausi atveju "Stoned". Pagalbam apie alkoholio blogiausius atvejus?