Sudarė daugiausiai uždirbančių „YouTube“ turinio kūrėjų sąrašą: kai kurie uždirba daugiau nei daugelis Holivudo žvaigždžių  (10)

2021-ieji kai kuriems „YouTube“ turinio kūrėjams turėjo būti gana pelningi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie turinio kūrėjai, tokie kaip MrBeast, Jake Paul ir Markiplier, uždirba daugiau nei daugelis Holivudo žvaigždžių.

2021 m. geriausiai apmokamų „jutuberių“ dešimtuko pirmoje vietoje atsidūrė MrBeast, uždirbęs 54 mln. JAV dolerių. Tai beveik dvigubai daugiau, nei uždirbo 2020 m. TOP viršūnėje buvęs Ryanas Kaji (29,5 mln. JAV dolerių).

Didelė dalis pajamų gaunama iš kanalo peržiūrų, kurios dažnu atveju siekia šimtus milijonų spustelėjimų. Vis dėlto, „MrBeast Burger“ programėlė ir meniu taip pat suvaidino svarbų vaidmenį, nes programėlė ir meniu prieinami 1600 restoranų JAV, ir naudojantis šia programėle jau parduota 5 milijonai sumuštinių.

Antroje vietoje turime Jake Paul su 45 mln. JAV dolerių. Manoma, kad didžioji dalis (40 mln. JAV dolerių) gauta iš trejų bokso rungtynių, kuriose jis dalyvavo 2021 m. su Benu Askrenu ir Tyronu Woodley (dvejos rungtynės). Tačiau boksininkas pareiškė, kad šie skaičiai iš tikrųjų yra šiek tiek mažesni nei jis iš tikrųjų uždirbo. Likusi dalis (5 mln. JAV dolerių) yra iš „YouTube“ įrašų, o tai nenuostabu, turint omenyje, kad jis platformą daugiausia naudoja savo boksininko karjerai reklamuoti.

Trečioje vietoje yra Markiplier, kuris iš „YouTube“ įrašų uždirbo 38 mln. JAV dolerių. Po sėkmingo „Unus Annus“ projekto, kurį galiausiai iš platformos ištrynė, Markiplier dabar planuoja pasirodyti su savo postapokaliptiniu trileriu „Miego kraštas“. Markiplier šiais metais tikisi parduoti serialą tokiam paslaugų tiekėjui, kaip „Hulu“ ar „Netflix“.

 

Vienintelė dailiosios lyties atstovė sąraše – šeštą vietą užimanti mergaitė Like Nastya. Ji per praėjusius metus iš vaizdo turinio kūrimo uždirbo 28 mln. JAV dolerių.

Visas 10 geriausiai apmokamų 2021 m. „YouTube“ turinio kūrėjų sąrašas yra toks:

  • MrBeast (54 mln. JAV dolerių)
  • Jake Paul (45 mln. JAV dolerių)
  • Markiplier (38 mln. JAV dolerių)
  • Rhett & Link (30 mln. JAV dolerių)
  • Unspeakable (28.5 mln. JAV dolerių)
  • Like Nastya (28 mln. JAV dolerių)
  • Ryan Kaji/Ryan’s World (27 mln. JAV dolerių)
  • Dude Perfect (20 mln. JAV dolerių)
  • Logan Paul (18 mln. JAV dolerių)
  • Preston (16 mln. JAV dolerių)

 

Šis dešimtukas gautas, remiantis laikotarpio nuo 2021 m. sausio 1 d. iki 2021 m. gruodžio 31 d. duomenimis, ir informacija iš „Captiv8“, „SocialBlade“, „Pollstar“ bei pramonės atstovų. Šios pajamos apskaičiuotos neatskaičius mokesčių ir neįtraukus agentų, advokataų bei vadybininkų uždarbio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai (10)