Elonas Muskas: „Mums reikia daugiau naftos ir dujų“  (1)

Tesla ir Tesla Solar įkūręs Elonas Muskas savo gyvenimą faktiškai paskyrė kovai su iškastiniu karu ir „purvinais“ automobiliais. Tačiau kartais aplinkybės įveikia principus. Kaip visada būna su Musko tvitais, sunku pasakyti, kada jis kalba rimtai, o kada ironizuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį Twitteryje pasirodė naujas Elono Musko pranešimas: „Apmaudu tai pripažinti, tačiau mums reikia nedelsiant padidinti naftos ir dujų gavybą. Ekstraordinarūs laikai reikalauja ekstraordinarių priemonių“.

Muskas pripažino, kad tai neigiamai paveiks jo verslą, tačiau atsinaujinantys šaltiniai „tiesiog negali iš karto suteikti tiek elektros, kiek davė rusiškos naftos ir dujų eksportas“, pridūrė jis. Tai buvo jo pastaba apie daugelio pasaulio šalių priklausomybę nuo iškastinio kuro tiekimo iš Rusijos, kuri nors ir nesulaikė daugelio vyriausybių nuo sankcijų RF įvedimo, tačiau sukėlė nerimą dėl energijos kainos augimo, ypač Europoje.

Visada sunku suprasti, kada Muskas kalba rimtai, o kada tiesiog pritraukia dėmesį ir „trolina“, tačiau jo nuomonės svarumą neigti sunku. Kai turi 76 mln. skaitytojų Twitteryje, kuris nors iš jų būtinai rimtai įvertins net ir tavo pokštą, rašo Verge.

Beje, negalima būtų sakyti, kad Muskui iškastinio kuro visai nereikia. Pernai kita jo kompanija — SpaceX — norėjo šalia savo erdvėlaivio Starship surinkimo komplekso Teksase iškasti gręžinį išgauti gamtines dujas. „Neraginu demonizuoti naftos ir dujų pramonę, — sakė jis tuomet, duodamas interviu Joe Roganui. — Iškastinė kurą deginti mums teks dar ilgai. Klausimas, kokiu tempu artinamės link ateities su švaria energija?“


hightech.plus




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai (1)