Milžiniška ekonomikos krizė: šalis patiria tokį didžiulį popieriaus trūkumą, kad atšaukiami mokykliniai egzaminai ir laikraščių spausdinimas (Video)  ()

Ši valstybė patiria tokią didžiulę ekonominę krizę, kad ima masiškai trūkti popieriaus: dėl to stabdomas laikraščių spausdinimas ir net mokykliniai egzaminai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šri Lankos ekonominė krizė: beveik trijų milijonų iš 4,5 milijono Šri Lankos mokinių egzaminai buvo atidėti neribotam laikui praėjusią savaitę, valdžiai nepavykus gauti pakankamai popieriaus ir rašalo.

Dabar du pagrindiniai Šri Lankos laikraščiai sustabdo savo spausdintus leidimus dėl popieriaus trūkumo, penktadienį pranešė jų savininkas – tai yra kol kas paskutinės salos ekonominės krizės aukos.

22 mln. gyventojų turinti Pietų Azijos šalis susiduria su didžiausiu ekonomikos nuosmukiu nuo 1948 m., kai ji tapo nepriklausoma nuo Didžiosios Britanijos.

Privatus laikraštis „Upali“ teigė, kad jų anglų kalba leidžiamas dienraštis „The Island“ ir sinhalų kalba leidžiamas „Divaina“ bus pasiekiami tik internete, „atsižvelgiant į vyraujantį laikraštinio popieriaus trūkumą“.

 

Kiti pagrindiniai nacionaliniai dienraščiai taip pat sumažino puslapius po to, kai išlaidos per pastaruosius penkis mėnesius išaugo daugiau nei trečdaliu ir dėl sunkumų užtikrinant tiekimą iš užsienio.

Dolerių trūkumas sukėlė energijos stygių, turintį įtakos visuose sektoriuose, o kainos šoktelėjo į viršų -  vasario mėn. infliacija siekė rekordinę 17,5 procento ribą – penktą mėnesio rekordą iš eilės.

 

Vairuotojai turi stovėti eilėse prie benzino kolonėlių, o praėjusią savaitę mirė mažiausiai keturi žmonės, ilgai laukdami eilėse, kol pasipildys degalų.

Energetikos ministerijos pareigūnai teigė, kad iki penktadienio jiems pavyko surinkti 42 mln. USD, kad būtų sumokėta už dyzelino ir aviacinio kuro krovinį, kuris buvo laikomas Kolombo uoste beveik dvi savaites, nes nebuvo už jį sumokėta.

Anksčiau šį mėnesį vyriausybė leido nacionalinei valiutai – rupijai, nuvertėti ir paskelbė, kad sieks Tarptautinio valiutos fondo pagalbos, kad restruktūrizuotų savo užsienio skolą.

 

Šri Lankai šiemet reikia beveik 7 mlrd. USD, kad padengtų savo išorės skolą, o šalies užsienio atsargos pasiekė 2,3 mlrd. USD, palyginti su 7,5 mlrd. USD, kai dabartinė vyriausybė atėjo į valdžią 2019 m. lapkritį.

Sala taip pat siekia gauti daugiau paskolų iš Indijos, Kinijos ir kitų šalių valiutų krizei įveikti.

Šri Lanką ištiko gili ekonominė krizė, kai užklupo pandemija, sumažinusi užsienio darbuotojų perlaidas ir sužlugdžiusi pelningą turizmo sektorių, pagrindinį dolerių šaltinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()