Iževsko automobilių gamykla iš naujo įformino „Moskvič-412“ sertifikavimą  (7)

Dar neseniai automobilius LADA Vesta surinkdavusi Iževsko automobilių gamykla vėl įformino sertifikavimo dokumentus, būtinus gaminti „Moskvič-412IE“ modelius. Remiantis Rosstandart duomenimis, mašiną planuojama gaminti su Niva Legend (VAZ-2121) varikliu cinkuotu kėbulu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Moskvičiai“ Udmurtijoje gaminti iki praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pabaigos, o nedidelės partijos buvo surenkamos iki 2003 metų. Kėbulo formų susidėvėjimas buvo 60-75% – tai reiškia, kad kol prasidėtų rimtos problemos su štampavimu, gamykla galėtų išleisti dar ~50-60 tūkst. tokių mašinų.

„Šio modelio leidžiamos paklaidos tokios neapibrėžtos, kad jeigu reikės, bus galima pagaminti naują štampų komplektą ir leisti juos tiek, kiek reikės, kol pasibaigs laikini sunkumai su „Vesta“ gamyba. Nors porą metų, nors dešimtmetį”, – spėja ekspertai.

Rimtesnės yra „Moskvičiaus“ moralinio senumo problemos – Iževske jis iš esmės buvo modernizuotas tik vieną kartą, 1981-ais. Gamyklos šaltiniai sako, kad planuojama atgaivinti apkarpytą konstruktorių biurą. Pagrindine specialistų užduotimi taps nebrangių kiniškų komplektuojančių dalių, kuriomis būtų galima atšviežinti mašinos vaizdą, paieška. Įvairiais vertinimais, be papildomų platintojų paslaugų ji galėtų kainuoti nuo 990 tūkst. iki 1,25 mln. rublių (oficialiu kursu nuo maždaug 14,5 tūkst. eurų).


panorama.pub

Įspėjimas
Visi panorama.pub svetainės tekstai yra groteskiškos realybės parodijos ir nėra tikros naujienos




(15)
(12)
(3)

Komentarai (7)