[Žinios trumpai] Kriptovaliutos kūrėjas: 70% investuotojų į kriptovaliutas absoliučiai nieko nesupranta, ką daro  ()

Vienas iš kriptovaliutos Dogecoin kūrėjų Bilis Markusas (Billy Markus) skeptiškai vertina žmones, kurie investuoja į kriptovaliutas, tame tarpe, ir jo paties kurtą Dogecoin. Tokią savo nuomonę jis išdėstė „Twitter“ žinutėje, kuri buvo paskelbta diskusijoje apie milžinišką kitos kriptovaliutos Terra stablecoin vertės krytį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Termino „stablecoin“ pažodinis vertimas yra „stabili moneta“. Taip vadinamos kriptovaliutos, kurių vertė yra susieta su kurios nors įprastos valiutos verte. Terra stablecoin buvo susieta su JAV doleriu, ji net turėjo trumpą pavadinimą TerraUSD, arba tiesiog UST. Vienos UST monetos vertė turėjo būti vienas JAV doleris.

Deja, turėjo... Praeitą savaitę kriptovaliutų rinką supurtė milžiniškas UST vertės kritimas. 1 UST tapo vertas maždaug 0,09 USD, tai – daugiau negu 91 % kritimas. Į rinkos kursų žemumas kartu su UST nukeliavo ir ją palaikanti kriptovaliuta Luna.

„Nesu tikras tuo, kad daugelis investuojančių į kriptovaliutas turi bent jau pradines žinias apie pačių kriptovaliutų ar jų rinkų veikimą. Skaitydamas, ką kalba žmonės, spėčiau, kad apie 70 % jų absoliučiai nieko apie tai nesuvokia“, – rašė Dogecoin įkūrėjas.

Kartu jis pasidalino ir keliais patarimais.

 

„Jei ruošiesi savo sunkiai uždirbtus pinigus išleisti:

1. Išsiaiškink ir suprask.

- Tai reiškia tikrą supratimą. Visur brukami reklaminiai „YouTube“ vaizdeliai nėra tam tinkamas šaltinis. Skaitymas apie kriptovaliutas ir rinkos veikimo pagrindus – yra.

2. Vadovaukis bendra nuovoka.

- Turėk planą. Neinvestuok, vedamas emocijų.“

Skamba logiškai. Reiktų šiais patarimais vadovautis ne tik kriptovaliutų versle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(9)
(-5)

Komentarai ()