[Žinios trumpai] „Dabar svarbu tik vienas dalykas“: Zelenskio kalba studentams apie plagijavimą ir korupciją (Video)  ()

Per internetinį susitikimą su studentais prezidentas Vladimiras Zelenskis sakė, kad Ukrainoje vertybės pasikeitė prasidėjus plataus masto karui ir, kad Švietimo ir mokslo ministro Sergejaus Škarleto įsitraukimo į plagiatą problema dabar nėra aktuali.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo konstatuota per internetinį V. Zelenskio ir Ukrainos universitetų studentų susitikimą.

Studentas iš Kyjivo-Mohylos akademijos klausė: „Matome, kad pas mus yra korupcija. Kaip galime žvelgti į ateitį, kai mūsų švietimo ministras yra įtariamas korupcija, plagiatu ir daugybe kitų dalykų?“

V. Zelenskis atsakė: „Labai ačiū už klausimus! Dievinu mūsų valstybę, tai, kad esame laisvi ir galim bendrauti bet kokia tema. Kartais gyvenime ateina laikas, kai atsiranda supratimas, kas svarbu, o kas nereikalinga. Tai yra gyvenimo prasmė, tai yra Ukrainos prasmė... Jūsų klausimuose girdėjau dialogą, girdėjau retoriką, o suaugusiųjų negirdėjau“.

„Paaiškinsiu: baisiausia, kas nutiko mūsų valstybėje –  tai tie, kurie išvyko vasario 24 dieną. Palūžo, arba nenorėjo paimti ginklo. Jie pabėgo. Ar net kas nors ant sofos šaukė, kad „rytoj karas ir kodėl mes nevažiuojame – kur reikia – į Maskvą!“. O kai pasigirdo pirmieji šūviai, šių žmonių nebeliko. Jie pabėgo, slapstėsi, nes turėjo tris vaikus, slėpėsi dar už kažkokių kitų dalykų.

Daugelis iš mūsų anksčiau padarė klaidų. Visi darėm klaidas. Ir šis karas, ši būsena šiandien – tai reakcija į viską, kas buvo anksčiau, ir į tai, kas bus rytoj.

 

Jūs visiškai teisus, kad yra tam tikrų klaidų. Turbūt čia kažkokia korupcija. Viskas pasikeitė. Pinigai niekur nedingsta, jie skiriami tik kariuomenei ir medicinai, valstybės tarnautojų atlyginimams ir pensijoms, ir stipendijoms, jei yra pinigų.

Negalime atleisti išdavystės, bet didelės klaidos tapo mažiausiomis, nes vertybės skiriasi. Vertybės – gyvenimas, suverenitetas, žemė, Ukraina. Čia yra vertė!

Nes šalis subrendo! Tie, kurie po šio karo nesuaugs ir tęs neteisingus žingsnius – tokių žmonių nebus! Ši valstybė ir ši visuomenė to neatleis.

Apie kai kuriuos dalykus... Jie yra pertekliniai. Kai vaikui nuplėšia kojas, o jam pasakoja apie kažkokias sulkmenas…

 

Būkite ateities pavyzdžiu – nebūkite praeities pavyzdžiu! Ačiū už klausimą!“

Per internetinį susitikimą su studentais Švietimo ir mokslo ministras Sergejus Škarletas sėdėjo šalia prezidento.

V. Zelenskis užsiminė, kad po karo visuomenė savarankiškai vertins pabėgusių ir likusių pareigūnų elgesį.

Prezidentas mano, kad politikų klaidas reikėtų spręsti po to, kai Ukrainos nepriklausomybei ir suverenitetui nekils išorinė grėsmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()