[Žinios trumpai] Keliautojams patariama - nesinaudokite viešbučių kambariuose esančiais seifais (Video)  (1)

Kone kiekvienas viešbučio kambarys turi seifą. Jame svečiai gali palikti vertingus daiktus, kad jų nepasiektų, pavyzdžiui, kambarius tvarkantys darbuotojai ar kiti viešbučio gyventojai. Tačiau ekspertai pataria - tais seifais nereikėtų naudotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl? Nes jie nėra saugūs!

Šie seifai yra gaminami specialiai viešbučiams. Numerio svečias gali pats sugalvoti 6 skaičių kombinaciją savo vertybėms užrakinti. Tos kombinacijos niekas neturi žinoti - nei darbuotojai, nei kiti svečiai. Tačiau tiesa yra ta, kad tuos seifus galima atrakinti ir kitais būdais.

Įsivaizduokite, kas nutiktų, jei tie seifai iš tikrųjų būtų saugūs ir jų būtų neįmanoma atrakinti nežinant svečio sugalvoto kodo. Žmogus išsiregistruotų iš viešbučio ir išvyktų, o tada darbuotojai pastebėtų, kad jis paliko seifą užrakintą. Galbūt nepagalvojęs, galbūt netyčia, o galbūt ir specialiai. Toks seifas staiga taptų dideliu galvos skausmu. Taigi, dėl to visi viešbučių seifai turi ir kitus atrakinimo būdus.

Turistai pastebėjo, kad dažnas toks seifas gali būti atrakinamas ne tik svečio sugalvotu kodu (tarkim, 654321), bet ir standartine skaičių kombinacija - pavyzdžiui, 000000 arba 999999.

Be to, daug šių seifų gali būti atrakinami ir paprasta mechanine spyna, kuri tiesiog nėra labai gera ir yra lengvai perkandama net ir nepatyrusiam vagiui.

Štai keli būdai, kaip vagys gali atidaryti viešbučio seifą:

 

Tai ką daryti su vertybėmis? Na, viena iš išeičių - patikėti jas viešbučiui. Dažnas viešbutis paims pasaugoti jūsų vertingus daiktus, prieš tai juos užfiksuodamas aprašuose ir nuotraukose. Taip pat galima vertingus daiktus slėpti - seifą lengviau rasti nei kokioje nors pakuotėje paslėptus grynuosius.

(11)
(4)
(7)

Komentarai (1)