Europos ateitis: raiša milžinė stojasi ant kojų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jobke 2009-11-23 13:14
Aha fiktyvus rinkimai ir savo ruoztu priima istojima i ssrs Skamba graziai. Matai i ES istojima nebuvo fiktyviu rinkimu ir po jos istojimo neprasidejo politiniu nusikalteliu zudynes. Stai ka dar idomaus radau, ka tu neigei. Nusikalstamos okupacinės politikos sistema – okupacinių politinių ir visuomeninių struktūrų vaidmuo ir kolaboravimas su jomis 1940-1941 m. 3. Okupacinės politikos tikslai buvo įjungti ir prievarta išlaikyti Lietuvą Sovietų Sąjungos sudėtyje.
Arns 2009-11-23 14:02
Jobke 2009-11-23 16:25
Jobke rašo: Istojom i ssrs , pralieje krauja. Prasideda nostalgija..... Arns rašo: na na, prašom plačiau, matyt kažką istorijos kurse būčiu praleidęs, tikslinkit, plėskit" Suprantu is saves reik dabar pasijuokt 8)
Arns 2009-11-23 17:29
. Juokiai iš tavęs, nes tu istorijos analfabetikas. Skaityti ir iš dokumento išmetinėti bet kokias citatas gali kas tik nori. Aš galiu atsakyti, bet kadangi jos nesisieja niekaip su pagrindiniu diskusijos aspektu(kurio laikydamasis ir diskutavau), kokia čia dar diskusija? Prašinėji mano info, megini "tipo" pagal dėstytoją mano kažką parodyti. Tačiau tu numeti faktelį ir jo neįrodai. Faktas nekalba, jis prakalbinamas. Tau jis rodo vieną, o man gal visai kitą, tad nori diskutuoti, tai ir diskutuok dėstydamas savo mintis, o ne plikus faktus, kuriuos kaip nori taip ir gali apsukti(suprasti)
Jobke 2009-11-23 17:44
Na nezinojau, kad studentui reik viska isdestyti, sunumeruoti, kaip mazam vaikui Juk ir taip aisku, kad viskas virsuje, ka snekejome, tai kam cia atkartoti. Prasyti info reikia, jeigu teigi, kad kazkur mokaisi. Cia internetas, cia kiekvienas gali prisneket nesamoniu. Tu teigi anaip, tavo destytojas kitaip. Reiskias nesimokai tenais. Matai destytojas tavo turejo irodyti tau irodyti, tai kam man cia gincytis su studentu, jei jis gali is destytojo viska pasimokyt. Tik nekaip sekasi /////// Faktai yra gan aiskiai tavo destytojo isanalizuoti, tavo problema, kad nesupranti.
Arns 2009-11-23 17:46
o kur tu mokaisi(jei iš vis mokaisi)? Nors kiek daugiau su istorija ir jos analizavimu esi susipažinęs daugiau nei mokė/o mokykloje?
Jobke 2009-11-23 18:26
Matai as nesigiriu, tai dabar net teises neturiu atsakyt. Nukreipi tema.... ;(
Arns 2009-11-23 18:31
va, būtent, aš nebijau sakyti nes nors truputi prisiliečiu prie istorijos mokslo, o tu kaip matau ne. Tu vadovaujiesi emocijomis ir autoritetais, o mus moko vadovautis savo galva ir nebijoti kritikuoti ar net nesutikti su autotiretingų istorikų darbais, nes norėdamas kada nors tapti geresniu, turiu ieškoti ir remtis, o ne remtis ir kopijuoti
Jobke 2009-11-23 19:18
Rusijos premjero zodziai: Istorijos negalima perrasyti. Taip kad prasau galvok savo galva. Kinu patarle: Kukliausias zmogus yra patikimiausias.
Arns 2009-11-23 19:42
http://vz.lt/2/straipsnis/2009/08/31/Pu ... jos_pamoka Tai kas čia iš mūsų nori perrašyti istoriją? Taikei man? Bet pala,tam aš ir mokausi jog savo žinias galėčiau skirti tytimams ir jų aprašymui. APrašymui, o ne slėpimui ar klastojimui kad tik patvirtinti klaidingas politines doktrinas, kuriomis mūsų vyriausybė mielai naudoja.
Jobke 2009-11-24 12:03
Tai taip Putinas bando savaip ja perrasyti teisingai mastai! Vat kai pradesi tyrimus, klausysi zmoniu liudijimus, kuriems nerupi politika, nusivilsi sovietais...
TAUTIETIS 2009-11-27 18:44
Europos ateitis raisa milzine dar neatsistojo ant koju. TSRS enge mus ,tukstancius isveze i tremti,ir sakyciau tautos branduoli , nelaime musu geografine padetis ir parsidaveliai,prisitaikeliai . Tik atgavome nepriklausomybe ir vel parsidaveme taciau kolonistai -globalistai is vakaru dar ziauresni ir klastingesni aukstesnio isivystimo todel dar pavojingesni.Naikina Lietuva kaip tik gali ir sakyciau tai puikiai ismano,mes ko gero pasmerkti.Kokie ju planai jau ir nespecelistui aisku.Pirmiausiai tautiskumo naikinimas,tautiskuma islaike kaimas,sendien kaimas jau sunaikintas,tautos demoralizavimas,tai pydaru judejimu financavimas,toleravimas ir platinimas,pedofilija, tikejimo deskreditavimas ir is blogeusios puses, per nupirktas zinesklaidos priemones bet kokios pilietiskumo apraiskos naikinamos,deskredituojamos dar tik atsirade,istorijos perrasymas,iskraipymas .Kitas kryptingas ekonomikos sunaikinimas yvairiomis priemonemis ir salies praskolinimas,gyventoju praskolinimas,taip skatinant emigracija ,mokesciu ir yvairiu draudimu ,licenziju ir kt biurokratiniu priemoniu pagalba pakertant bet koke verslo inicetyva ir taip padarant nekonkurencinga musu ekonomika. Valdzia blaskysis ir priversta bus dar ir dar skolintis ,isparduos visa valstybes turta,miskus zemes usienio koncernams ar nato baziu statybai,bent kiek mastantys ar inicetyvus emigruos like bus suvyti i kelis miestus,kaimo visai nebus tik kelios kaimo turizmo sodybos pravaziuojantiems i skandinavija pasaudyti kiskius.
Arns 2009-11-27 19:23
Nebūk kvailas, nors teoretikai ir svaičioja, bet vienoda istorija galima taip pat kaip komunizmas(kai kuo nuorėsi tuo ir būsi) neįmanomas dalykas. Tai ko pyksti ant rusų, yra rusų istorija, ko jie pyksta ant mūsų, tas mūsų istorija, bet dėl esminių gairių visi sutariame. "klausysi zmoniu liudijimus", o kas dabar trugdo pasiklausyti? Buvo gerų dalykų, buvo blogų. Vieniems tada geriau, kitiems dabar. Daugybė tremtinių visai nepatenkinti esama padėtimi, neretas gyvena ne ką geriau nei tada, bet tada jie bent jau galvojo jog aukojasi vardan Lietuvos, o dabar puikiai mato jog Lietuvai jų nereik. Pamini per kokią nors atmintiną dieną ir tvarkoj, o toliau gyvenkit kaip norit. Pasakysi jog visi šlovina SSRS subyrėjimą?
Jobke 2009-11-27 19:57
Matosi nelabai klausei tu zmoniu liudijimu, matosi esi vienas is rusijos istorijos gyneju, bei tikrai jauti nostalgija SSRS subyrejimui Dabar padetis tokia: mazesne tikimybe, kad kazkas pas tave isivers, apvoks ir suvarys kulka i kakta suristom rankom.
Arns 2009-11-27 21:27
deje, dabar didesnė galimybė, nes pilna banditų Pasiklausinėk dabartinių pensininkų, ar jie bijo ar ne O tu nesiklausei, nes tikrai vienas ar du atvejai ne visa tiesa. Lietuvoje apie 1,5 mln žmonių, kurie sovietmečiu tikrai gyveno, kiekvieno istorija individuali, bet deje tu to nenori suprasti. Išgirdai vieno žmogaus pasakojimą ir tau jau viskas aišku.
Jobke 2009-11-29 15:41
Tu dabar teigi jog sovietu buvo nevieninga: tai yra kiekviena kuopa dare ka norejo, kiekviena istorija skirtinga.... Sakai didesne galimybe but nuzudytam negu II pasauliniame kare.... Na ir idomiai pasakei. Per keleris karo metus buvo nuzudomi milijonai, tai dabar gal daugiau nuzudoma ar bent koks panasus skaicius? Jei taip, po desimties metu Europoje gyvens tiktai keli milijonai, o Lietuvoje keli tukstanciai.... :O
Arns 2009-11-29 16:19
istorijos analfabetas esi Skirk fronto aukas ir užfrontės ir t.t.. Galų gal tie tavo taip minimi trėmimai vyko ne karo metu, o tu lygini su pasauliniu karu. Aš kalbu jog kiekviena šalis turi skirtingus veiksmų suvokimus, skirtingus dydvyrius. Pvz Petras I ir Lietuva, lietuviams jis tik kažkokia istorinė asmenybė, o rusams. Tas pats kaip lietuviai įsižeistu jei Vytautą Didįjį kažkas priskirtų prie nereikšmingų istorinių asmenybių. Realiai taip ir yra, kokiems nors anglams, prancūzams jis visai nesvarbus, su jų istorija nesisiejanti asmenybė, bet mums svarbus. Tas pats ir su kitais istorijos traktavimais, vieni laimi, kiti pralaimi, o treti nedalyvauja. Taigi, kai pritrūksti argumentų, pradėti kelti kumščius, Jobke, būk geras, nebedemonstruok savo neišprusimo istorijos klausimais. Jei turi ką pasakyti sakyk, o jei ne...
Jobke 2009-11-29 18:08
Kodel aukstini savo nuomone, zinias? Na tebunie. Lygini skirtingu salies herojus, kurie mire pries simtus metu ir siu laiku nusikaltelius, kuriu pasekmes jauciamos ir dabar(zmones vis gyvi, kurie patyre nusikaltimus). Ar nori pasakyti, kad Vokietija taip pat turetu didziuotis hitleriu? O kodel tu paminejai cia tremimus, jei mes snekame apie http://vz.lt/2/straipsnis/2009/08/31/Pu ... jos_pamoka Lygtais apie tai kalba uzsivede: "suristos rankos ir kulka i kakta". Putinas juk cia apie pasaulini kara snekejo, ne apie tremimus(tuom paciu ir mes paskutiniuose komentaruose apie tai).
Arns 2009-11-29 18:25
"Dabar padetis tokia: mazesne tikimybe, kad kazkas pas tave isivers, apvoks ir suvarys kulka i kakta suristom rankom." Nieko neprimena? Tada tikslink, nes nesuprasti kokiam laikmetį tavo mintys klaidžioja. Jei karas, tai karas, apart paskelbto "karo keliuose" žinai dar kokius, kurie vyksta Lietuvoje? "Lygini skirtingu salies herojus, kurie mire pries simtus metu ir siu laiku nusikaltelius" Geras herojus - miręs herojus. Turi papildymų?
Jobke 2009-11-30 15:28
Stai o dar prie sito pridekime kitus pasisakymus, kuriuos greiciausiai pamirsai: Jobke rašo: Tai taip Putinas bando savaip ja perrasyti teisingai mastai! Vat kai pradesi tyrimus, klausysi zmoniu liudijimus, kuriems nerupi politika, nusivilsi sovietais... Arns raso: "klausysi zmoniu liudijimus", o kas dabar trugdo pasiklausyti? Buvo gerų dalykų, buvo blogų. Vieniems tada geriau, kitiems dabar. Daugybė tremtinių visai nepatenkinti : mazesne tikimybe, kad kazkas pas tave isivers, apvoks ir suvarys kulka i kakta suristom rankom." (PALYGINAU KARO METU PADETI SU DABARTINE) Stai kaip pokalbis nusirituliuoja toliau: Arns raso: "deje, dabar didesnė galimybė, nes pilna banditų Pasiklausinėk dabartinių pensininkų, ar jie bijo ar ne " Jobke raso: "Sakai didesne galimybe but nuzudytam negu II pasauliniame kare...." Priminsiu II pasaulinis karas prasidejo 1939 rugsejo 1, o kinai ir japonai teigia, kad netgi arciau prasidejo 1937 liepos 7d.(bet cia neesme, apie Europa snekame ) O pirmieji tremimai ivyko 1941 06 14-18d. Blogas herojus - blogas herojus. Geras herojus - geras herojus. Nemazai stalininio (blogo herojaus) pakaliku yra likusiu ir jie Rusijoje yra gerbiami. Tai yra nesuvokiama protu.