Europos ateitis: raiša milžinė stojasi ant kojų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2009-11-30 15:46
Kaip kam, SSRS(o mes jau buvome jos sudėtyje) buvo užpulta 1941 birželio pabaigoje. Ji nuo tos datos ir skaičiuoja savo Didįjį Tėvynės karą. Tu suplaki ekonominį gyvenimą ir realius banditus(ką akcentuoju aš) su saugumo vykdytomis operacijomis. Pvz JAV suiminėja įtariamus teroristus savo ir kitose šalyse, kaip tą vertinti? Taigi, teoriškai viskas teisėta, valstybei pavojingi elementai suimami patikrinimui. Visas negerumas prasideda tada, kai be kaltinimų, be teismų, pradedamas vykdyti teisingumas. Taip, sovietai tai darė itin masiškai, bet ar vienas žmogus bereikšmis?
Jobke 2009-12-01 15:12
Lietuva, tai ne Rusijos tevyne, todel ji neturi teises skelbtis, kad tai dare del tevynes. "Visas negerumas prasideda tada, kai be kaltinimų, be teismų, pradedamas vykdyti teisingumas. Taip, sovietai tai darė itin masiškai, bet ar vienas žmogus bereikšmis?" Na va priejom prie esmes: Mes to pateisinti negalime, tuo labiau daryti paradus Maskvoje(dar tegul pradeda Berlynas naciu parada..... ), bei sakyti kaip puikiai pasidarbavo ir ES palyginti su SSRS nera ko. Taip, kad tavo pirmasis pasisakymas nuo ko pradejome, netinka. "Eu kariuomenė gerai, SSRS kariuomenė buvo blogai."
Arns 2009-12-01 15:18
O koks skirtumas? Bent žinai kam paradas Maskvoje? Tai Pergalės dienos paradas, nori to ar ne, bet rusų indėlis į pergalę II pasauliniame kare vienas didžiausių, tad jei nori, jei ir mini SAVO prisidėjimą sustabdant Hitlerį. Beje, gal JAV uždrausti parodomuosius karinės aviacijos pasirodymus, nes jie numetė atomines bombas ant Japonijos, įvairias chemines medžiagas pylė Vietnamo kare? Jei rėžiam, tai visiem po lygiai Ir kuo gi mano pasisakymas blogas? Tiek tą, tiek ana gynė(ins) "savo tėvynę". Negi tikiesi jog ES gins Lietuvą? Ne, ji gins ES bendrijos šalelę Lietuvą jei prireiks. Tas pats ir su SSRS, kuri analogiškai LTSR būtu gynusi.
Jobke 2009-12-02 15:37
Jo jei nori tai ir mini, bet nepagalvoja, kad kitiems zmonems tai skaudu ziuret prisimenant raudonzvaigzdes represijos. Tikrai negrazu is sios puses. Amerikieciai nelabai dziaugiasi Vietnamo karu ar Hirosima. Ju paradas neskelbia: "Prisiminimas kai nukoveme ta ir ana ir koks tai didziulis pasiekimas." (jei daro atvirksciai - sutinku su tavimi) Bet mes dabar snekames apie kaimynines salies santykius(kuria tu dabar teisini), o ne apie JAV. Kaip sakoma: pradekime nuo saves. Lietuva yra Lietuvos - ji nera pazymeta kitokios valstybes vardu zemelapyje ir ES nesiskelbia jog tai yra "musu tevyne". Logiska?
Arns 2009-12-02 18:29
Pagyvensim pamatysim, juk tik nuo vakar savo pareiga pradėjo eiti ES prezidentas ir užsienio reikalų(?) vadovė.
Jobke 2009-12-03 13:14
Zinoma kazka pamatysim.