Verslo plano turnyras kursto siekį įgyvendinti ambicingas idėjas  (5)

Vasario 13 d. Vilniuje startavo jau ketvirtasis, šiemet tapęs nacionaliniu Verslo plano turnyras. Prisijungti kviečiami visi turintys verslo idėjų, noro ir entuziazmo jas įgyvendinti, norintys įgyti naujų žinių ir pasidalinti savosiomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto organizatoriai ragina jaunus žmones kurti, plėtoti verslo idėjas, rašyti verslo planus ir juos įgyvendinti, o skatinimui įsteigę didesnį, nei 70 000 litų prizinį fondą. Jau dabar, vos prasidėjus registracijai, savo verslo idėjas išbandyti turnyre panoro daugiau nei 70 komandų.

Norėdami išsiaiškinti, kaip klostosi ankstesnių metų projekto dalyvių karjera, organizatoriai atliko 138 ankstesnių metų turnyro dalyvių nuomonės tyrimą. Trečdalis apklaustųjų šiuo metu jau turi nuosavą verslą, o beveik pusė – ketina jį įkurti per artimiausius metus.

Pernai metų pirmoji vieta atiteko komandai PS, kuri mobiliems telefonams pristatė Būsenos Paslaugą (angl. Presence Service).

Idėjos autoriai šiuo metu tobulina verslo planą, ir ruošiasi jį įgyvendinti. „Tobuliname, nes dalyvavimas ir laimėjimas turnyre pakurstė ambicijas, norime daryti daugiau ir dar kokybiškiau,“ – pasakojo komandos kapitonas Nerijus Malinauskas.

Būsenos paslauga vadinama tai, kai vieni mobiliojo ryšio vartotojai gali realiu laiku matyti kitų žmonių užimtumą, nuotaikas ir buvimo vietą savo mobiliajame telefone.

VPT organizuojančio Šiaurės miestelio technologijų parko (ŠMTP) direktorius Gediminas Pauliukevičius pažymi, kad kiekvienais metais pristatomų idėjų kokybė kyla: „Projekte kasmet dalyvauja vis daugiau entuziastingų būsimųjų verslininkų. Pastebėjome, kad dalyvių amžiaus vidurkis - apie 25 metus, dažniausiai tai – ką tik mokslus baigę absolventai, norintys realizuoti studijų metu įgytas žinias ir įgyvendinti išsvajotas idėjas.“

Organizatorių mintis patvirtina ir nugalėtojų patirtis.
 

„Verslo idėjai pagrindą davė labai geras mobilių paslaugų kursas universitete, bei vienoje telekomunikacijų bendrovėje atlikta praktika. VPT pastūmėjo pradėti veikti, kadangi jau nusprendėme dalyvauti, buvome tiesiog priversti parašyti verslo planą, pagalvoti, kaip iš turimos technologinės idėjos galima sukurti verslą.” – prisimena N. Malinauskas.

Komandą PS sudarė trys nariai – informatikai N. Malinauskas ir A. Valeika bei ekonomistas L. Liktorius, parengęs finansinę verslo plano dalį. Vaikinų sukurta naujos kartos paslauga mobiliojo ryšio vartotojams, pasak jų, nėra teikiama nei vienoje Europos valstybėje, taigi tai galimybė pirmiesiems pradėti teikti šią paslaugą ir taip įsitvirtinti naujoje rinkoje.

Paties N. Malinausko nuomone, jaunimas turi daug drąsių idėjų, bet jų įgyvendinimą stabdo baimė.
„Jei tikrai tiki savo idėja – pirmyn. Kol esi jaunas, pats laikas kažką pradėti – vėliau gali būti vis sunkiau surasti motyvacijos, kai esi jaunas, gali savo idėjai skirti daug daugiau laiko. O jei kas nors nepavyksta – turėsi laiko pradėti iš naujo, arba galėsi pradėti karjerą ten, kur ir taip būtum pradėjęs,“ – bendraamžius skatina Nerijus Malinauskas.

ŠMTP direktorius G. Pauliukevičius, kalbėdamas apie pernai metų VPT nugalėtojus džiaugiasi, kad komanda pasistūmėjo į priekį ir tobulina savo idėją. „Pačias geriausias verslo idėjas atrenka žinomi Lietuvos akademinės bei verslo visuomenės atstovai, įvairių institucijų vadovai. Verslo idėjų autoriams nereikėtų bijoti, kad jos bus nuplagijuotos ar pavogtos – per ketverius metus tokių problemų neturėjome“.

Šiais metais Verslo plano turnyrą globoja LR Vyriausybė, taip pat ketinama įsteigti ir LR Ministro Pirmininko vardinį apdovanojimą, kuris būtų skirtas geriausiai savo verslo planą įgyvendinusiai ankstesnių turnyrų komandai.

Norintys dalyvauti šių metų Verslo plano turnyre kviečiami registruotis internetu www.versloturnyras.lt
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)