[Žinios trumpai] Rusijoje kilo garsus skandalas po Skabejevos video apie Elžbietą II - tai įsiutino net pačius rusus  ()

O. Skabejevos rodomas vaizdo įrašas neturi nieko bendra su Elžbieta II ir buvo nufilmuotas likus 27 metams iki jos gimimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-20 [Žinios trumpai] Rusijoje kilo garsus skandalas po Skabejevos video apie Elžbietą II - tai įsiutino net pačius rusus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kilo garsus skandalas dėl naujos propagandistės Olgos Skabejevos transliacijos, kuri per pokalbių laidą „60 minučių" sugalvojo netikrą žinią, šmeižiančią mirusią Didžiosios Britanijos karalienę Elžbietą II.

Šį kartą neištvėrė ir Rusijos žurnalistai, ir paprasti socialinių tinklų vartotojai.

Pokalbių laidos eteryje O. Skabejeva parodė vaizdo įrašą, kuriame, anot propagandistės, karalienė Elžbieta II maitina pavergtus Afrikos vaikus ir meta jiems maistą ant žemės kaip „gyvūnams zoologijos sode".

Tačiau paaiškėjo, kad rodomas vaizdo įrašas neturi nieko bendra su Elžbieta II ir buvo nufilmuotas likus 27 metams iki jos gimimo. Tai 1899 m. režisieriaus Gabrielio Weiro darbas, kuriame parodyta prancūzų Indokinijos kolonizacija. O dvi filmuotoje medžiagoje esančios moterys yra vietos generalgubernatoriaus motina ir dukra, kurios meta pinigus vaikams.

Po transliacijos Rusijos Federacijoje kilo garsus skandalas. O. Skabejeva, ilgą laiką turėjusi Rusijoje Kremliaus melagės reputaciją, buvo apkaltinta sąmoningai skleidžiant melagingą informaciją, menkinančią Didžiosios Britanijos karalienės garbę. Socialinių tinklų vartotojai teigia, kad propagandistės transliacija įvyko dėl to, kad JK atsisakė Rusijos valdžios atstovams bet kokiu būdu dalyvauti karalienės laidotuvėse.

 

„Jei O. Skabejeva atvėrė burną, ji tuojau meluos", – eteryje komentuoja rusų tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas.

„Kvaila", – O. Skabejevai rašė žurnalistė Ksenia Sobčak. Anksčiau V. Solovjovo pokalbių laidos „RosTV" eteryje ji pripažino pralaimėjimą netoli Charkivo. Didžiausio Rusijos televizijos kanalo V. Solovjovo eteryje ji teigė, kad jei Rusijos Federacija nepadarys išvadų iš to, kas įvyko, kitas pralaimėjimas bus dar sunkesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()