„Kiek pamenu, tai pirmas kartas istorijoje“: Rusija turi rimtų problemų – skelbiama, kas nutiko Lavrovui Afrikoje  ()

Neseniai vykusios kelionės po Afriką metu Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas negalėjo aplankyti dviejų šalių. Tai atsitiko pirmą kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „BBC News Ukraine“ sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba, praneša Censor.NET.

Anot jo, „šio turo metu Lavrovui nutiko dvi nemalonios staigmenos – jis nepateko į dvi šalis“.

„Kiek pamenu, tai pirmas kartas istorijoje“, – pabrėžė Kuleba.

Lavrovas sausį buvo Afrikoje, aplankė keturias šalis, įskaitant Pietų Afrikos Respubliką ir Angolą (ši šalis spalio mėnesį JT balsavo už Ukrainos palaikymą). Buvo planuotas vizitas į Botsvaną, tačiau dėl nežinomų priežasčių jis ten nepateko. Gana ir Mauritanija, kaip pažymi leidinys, nepatenkintos „Wagner“ buvimu regione. Tačiau Lavrovas šį mėnesį vis tiek vyks į Mauritaniją.

Kuleba sako žinantis, kodėl Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos vadovas nepateko į Botsvaną, tačiau priežasties neatskleidžia.

„Bet tai iš principo yra signalas. Dar vakar atrodė, kad Rusija besąlygiškai dominuoja Afrikoje, visur atsiveria durys ir visi ją sutinka išskėstomis rankomis. Ir čia staiga prasideda problemos. Na, toks gyvenimas. Problemų yra ne tik karo fronte, bet ir diplomatiniame fronte“, – aiškino jis.

Kuleba pripažino, kad padėtis su Pietų Afrikos Respublika „bus sunkesnė nei su kitomis“, nes šalis priklauso BRICS asociacijai (narės: Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrikos Respublika), o ši grupė „buvo sukurta kaip G7 priešingybė“.

 

„Tačiau, kiek žinau, Lavrovo vizitas Pietų Afrikos Respublikoje nebuvo be debesų ir nepasitenkinimas buvo tiek politinėje aplinkoje, tiek pilietinėje visuomenėje. Kadangi Pietų Afrikos Respublika priima Rusijos ministrą būtent Rusijos agresijos fone“, – sakė URM vadovas.

Jis pridūrė, kad „protinga diplomatija visada susideda iš visų galimybių išnaudojimo, prieš imdamasi drastiškų radikalių žingsnių ir darydama pertrauką“.

Kuleba sakė, kad Kyjivas ir toliau bendradarbiauja su Pietų Afrikos Respublikos vyriausybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(2)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()