„Ukrainiečiai daro viską, jog mus likviduotų!“ Nutekėjo slapta informacija, kaip Zelenskis tiesiog įsiutino JT generalinį sekretorių  (1)

Remiantis publikacija iš slaptų Pentagono dokumentų, patekusių į žiniatinklį, tapo žinoma, kad A. Guterresas po savo vizito Ukrainoje buvo nusivylęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV klausėsi JT generalinio sekretoriaus António Guterreso ir kitų Jungtinių Tautų pareigūnų bei pasaulio lyderių pokalbių. Apie tai pirmadienį, balandžio 17 d., pranešė „The Washington Post“, remdamasis perimtomis žinutėmis.

Viename iš dokumentų rašoma apie A. Guterreso ir jo spaudos sekretoriaus Stephane'o Dujarrico pokalbį, kurio metu per viešą Tarptautinės moters dienos ceremoniją JT Generalinis Sekretorius sakė buvęs „labai įtūžęs“, kai lankėsi Ukrainoje ir kovo 8 d. susitiko su prezidentu V. Zelenskiu.

Yra žinoma, kad Ukrainos prezidentas tądien surengė renginį, kurio metu buvo įteikti medaliai uniformuotiems kariams, tačiau A. Guterreso apie tai neįspėjo, o vėliau paskelbė šio įvykio nuotraukas ir vaizdo įrašus, iš kurių galima susidaryti nuomonę, kad JT Generalinis Sekretorius sveikino kariškius.

Per spaudos konferenciją Kyjive A. Guterresas pareiškė smerkiantis Rusijos invaziją į Ukrainą ir remiantis Ukrainos suverenitetą, vienybę ir teritorinį vientisumą. Kartu dokumente nurodoma, kad tai paskelbęs jis pabrėžtinai stengėsi nesišypsoti.

 

Pranešama, jog taip pat pokalbio metu A. Guterresas užsiminė, kad buvo atvykęs į Ukrainą jai padėti, tačiau ukrainiečiai „daro viską, kad mus likviduotų“.

Pasak leidinio, S. Dujarricas neseniai savo komentare teigė, kad A. Guterresas „tikrai buvo nemaloniai nustebintas, kad apdovanojimų ceremonija be konsultacijų buvo įtraukta pasibaigus jo labai produktyviam susitikimui Kyjive su Ukrainos lyderiais. Tačiau jis griežtai neigia šio termino „likvidavimas“ vartojimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(11)
(2)

Komentarai (1)