121 000 eurų už greičio viršijimą! Kelių eismo taisyklių pažeidėjui skirta šokiruojančio dydžio bauda  ()

Baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus Suomijoje yra susietos su vairuotojų pajamų lygiu. Už greičio viršijimą milijonieriai moka rimtas sumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijoje už greičio viršijimą skirta neįtikėtinai didelė bauda. Šalies pilietis Andersas Wiklofas įpareigotas sumokėti 121 000 eurų ir teisių neteko 10-iai dienų. Apie tai praneša Suomijos leidinys „Nya Aland“.

Policija sustabdė Andersą Wiklofą, nes zonoje, kurioje judėjimas ribojamas iki 50 km/h, jis važiavo 82 km/h greičiu. Vėliau jis paaiškino, kad tiesiog nespėjo laiku sustabdyti, nes prieš tai kelyje buvo nustatytas 70 km/h. greitis.

Nors leistinas greitis nedidelis, bauda nemenka. Suomijoje baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus tiesiogiai priklauso nuo pažeidėjo pajamų lygio.

Andersas Wiklofas yra vienas turtingiausių Suomijos piliečių. Jam priklauso daugiau nei 20 įmonių statybų, logistikos, nekilnojamojo turto, prekybos ir turizmo srityse. 2020 metais jos verslininkui atnešė 11 milijonų eurų pelno.

 

Andersui Wiklofui tai ne pirma didelė bauda už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 2013 metais milijonierius už greičio viršijimą sumokėjo 95 000 eurų, o 2018 metais - 63 680 eurų.

Tai nėra didžiausia bauda už greičio viršijimą pasaulyje. 2021 metais Šveicarijoje (ten ta pati baudų apskaičiavimo sistema) „Mercedes“ SLS AMG savininkas sumokėjo milijoną dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()