Rusiją sudrebino didžiulis skandalas. Ką padarė generolai ir ministrai  ()

Pranešama, kad Rusijos gynybos ministerijoje bręsta didžiulis korupcijos skandalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į šį skandalą įtraukti keli generolai ir ministrai, susiję su 2014 m. itin brangiai kainavusia Rusijos nacionalinio gynybos kontrolės centro (NGKC) statyba. VČK-OGPU „Telegram“ kanale, kuris viešina pareigūnų, oligarchų, gangsterių, valdžios atstovų paslaptis, pranešama, kad tyrimas dėl lėšų iššvaistymo, susijusio su balistinių raketų ir sparnuotųjų raketų aptikimo radarų programinės įrangos diegimu, paskatino kitą didelį tyrimą, susijusį su korupcija statant NGKC,  savo „Twitter“ paskyroje rašo nepriklausomas karo istorikas ir tyrėjas, besislepiantis po „ChrisO_wiki“ slapyvardžiu .

Maskvos centre esantis prabangiai suprojektuotas NGKC yra svarbiausias Rusijos gynybos ministerijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų valdymo ir kontrolės centras. Jo paskirtis – centralizuotai kontroliuoti ginkluotąsias pajėgas ir koordinuoti karines operacijas.

Jis buvo atidarytas 2014 m. po didžiulio išlaidų viršijimo – pranešama, kad jis kainavo daugiau kaip 40 mlrd. rublių (500 mln. JAV dolerių), kurie, pasak VČK-OGPU, buvo išleisti „gražioms sofoms, foteliams, televizoriams ir kompiuteriams už pasakiškus pinigus (nupirktiems už kelis kartus didesnę nei rinkos vertę)“.

Pranešama, kad ši byla prasidėjo, kai Strateginių raketinių pajėgų karinis tyrimų departamentas atskleidė smulkaus kyšininkavimo atvejį. Vienas „RTI Systems“ darbuotojas buvo suimtas už tai, kad paėmė kyšį už tai, kad įdarbintų asmenį bendrovės karinio priėmimo biure.

Jis sudarė susitarimą dėl kaltės pripažinimo, pagal kurį mainais į lygtinę bausmę sutiko kalbėti apie kitus nusikaltimus. Dėl to jis į bylą įtraukė pulkininką Marčiukovą, Rusijos gynybos ministerijos karinį atstovą bendrovėje „RTI Systems“. Ši bendrovė yra pirmaujanti radarų ir ryšių sistemų tiekėja.

 

Pulkininkas buvo „apkaltintas tuo pačiu kyšininkavimo už įdarbinimą epizodu, taip pat dar dviem kyšininkavimo epizodais (už bendrą protekciją ir kyšį buto forma), taip pat buvo kaltinamas machinacijomis diegiant programinę įrangą radiolokaciniuose kompleksuose“.

Savo ruožtu tyrėjai, siekiantys išsiaiškinti, kas buvo susijęs su korupcija aukštesniuose lygmenyse, pažadėjo Marčiukovui malonę.

Pranešama, kad jis davė parodymus, kuriuose įtariamas generolas majoras Viačeslavas Lobuzko, kurį VČK-OGPU apibūdina kaip „vieną iš „Voronež“ radaro, skirto balistinėms ir sparnuotosioms raketoms aptikti, „tėvų“.

 

Tuo byla gali ir nesibaigti. VČK-OGPU šaltinis „mano, kad Lobuzko taip pat bus priverstas sudaryti sandorį su tyrėjais“, o tai gali nuvesti į aukštąją Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

Kanalas spėja, kad jis, be kita ko, gali į tyrimą įtraukti generolą majorą Olegą Stepanovą, Rusijos gynybos ministerijos Karinės atstovybės departamento vadovą, ir buvusį gynybos viceministrą Michailą Mizincevą, kuris anksčiau vadovavo NGKC.

Skandalas potencialiai gali pasiekti patį gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Jis įsteigė NGKC ir yra žinomas dėl savo gausių išlaidų prabangiems nekilnojamojo turto objektams, pavyzdžiui, azijietiško stiliaus vilos netoli Maskvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: