[ŽT] Vengrija peržengia visas ribas. Ukraina išsiuntė notą Europos Komisijai  ()

Ukraina tikisi, kad bus peržiūrėtas sprendimas dėl „Rosatom“ vykdomo branduolinio reaktoriaus statybos projekto Vengrijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis apie tai pranešė savo „Telegram“ kanale.

„Tikimės, kad preliminarus sprendimas dėl „Rosatom“ vykdomo branduolinio reaktoriaus statybos projekto Vengrijoje bus peržiūrėtas“. Šį klausimą jis iškėlė savo kalboje Ukrainai skirtoje sesijoje, EBPO Tarybos posėdyje.

Jis taip pat pažymėjo, kad atsižvelgiant į katastrofą Kachovkos HE ir Zaporožės AE okupaciją, tokie žingsniai atrodo siurrealistiškai.

„Rosatom“ yra V. Putino režimo dalis, kuri palaiko jo teroristinę veiklą ir kelia pavojų branduoliniams objektams“, – pabrėžė Denysas Šmyhalis.

Jis pažymėjo, kad sankcijos Rusijai turėtų būti sustiprintos, ypač tokiose srityse kaip branduolinė energetika.

„Privalome padaryti viską, kad įprastas verslas su teroristine šalimi taptų neįmanomas ir mes Rusijos karo mašinos neberemtume“, – reziumavo D. Šmyhalis.

 

Užsienio reikalų ministerija mano, kad Rusijos vykdomas Kachovkos HE sugriovimas turėtų būti priežastis įvesti Rusijos Federacijos atominei energetikai sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(4)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()