[ŽT] „Jie turės atiduoti teritorijas.“ Pasaulį drebina naujausias pareiškimas iš JAV  (6)

Buvęs prezidentas įsitikinęs, kad būdamas valstybės vadovu greitai išspręstų plataus masto konfliktą tarp Kyjivo ir Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas birželio 29 dieną pareiškė, kad V. Putiną „šiek tiek susilpnino“ nesėkmingas sukilimas ir kad dabar laikas JAV tarpininkauti tarp Rusijos ir Ukrainos. Tai jis pasakė telefonu duodamas interviu „Reuters“.

D. Trumpas neatmetė, kad Kyjivui gali tekti perleisti dalį teritorijos, kad sustabdytų karą. Anot jo, jei jis būtų prezidentas, viskas būtų „derėtina“, tačiau ukrainiečiai, aktyviai kovojantys už savo krašto apsaugą, „nusipelnė didelės pagarbos“.

Manau, kad jie turėtų teisę pasilikti didžiąją dalį to, ką užėmė, ir manau, kad Rusija taip pat sutiktų. Mums reikia tinkamo tarpininko ar derybininko, o dabar jo neturime“, – sakė jis.

JAV prezidentas Joe Bidenas ir NATO sąjungininkai nori, kad Rusija perduotų jos užgrobtas teritorijas Rytų Ukrainoje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą, nežymiai atstumdamos Rusijos karius, todėl D. Trumpas yra linkęs į kitą nuomonę.

 

„Noriu, kad žmonės nustotų mirti dėl šio beprasmiško karo. Manau, kad daugiausiai, ką JAV dabar turėtų padaryti, yra atnešti taiką – suvienyti Rusiją ir Ukrainą ir sudaryti taikos sutartį“, – sakė D. Trumpas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(78)
(-75)

Komentarai (6)