Ždanovas skelbia beprotiškus nuostolius. Kas nutiko su tankais  ()

Kiekvieną dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas „džiugina“ rusus naujais nuostoliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypač tai pasakytina ir apie įrangą. Naikinant tankus ir šarvuočius Ukrainos kariškiams labai padeda dronai. Nepaisant jų mažo dydžio ir užtaiso, jie gali išvesti iš rikiuotės techniką.

Apie tai savo transliacijoje papasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas, informuoja „24 kanalas“. Pasak jo, dronas gali padaryti tokią pat žalą kaip granata. Pažeidus svarbią tanko dalį, jis gali visiškai sugesti.

„Nieko blogo, kad užtaisas mažas. Jei dronas pataiko į variklio skyrių arba degalų bakus – tankas išjungiamas. Jei pataikoma į liuką – jis gali susprogdinti šaudmenis. Todėl net ir nedidelis dronas gali sugadinti tanką“, - pažymėjo Olegas Ždanovas.

Paprastai vaizdo įraše, kuriame užfiksuota, kaip dronas pataiko į tanką, gali matytis gaisras. Dėl jo įvyksta detonacija, arba jis visiškai sudega. Bet kuriuo atveju tankas sugenda.

 

„Net jei į tanko ar šarvuočio liuką įmetama įprasta granata, po to jis gali paprasčiausiai neužsidegti. Gali būti sugadinta borte esanti elektros instaliacija, degalų sistema arba taikiklis“, - sakė karo ekspertas.

Bet kuris iš šių pažeidimų lemtų techninį tanko gedimą, o tai yra svarbiausia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(245)
(13)
(232)

Komentarai ()