Vengrija žada atblokuoti ES pagalbą Ukrainai. Skelbiamas netikėtas reikalavimas Kyjivui  ()

Vengrija yra pasirengusi atblokuoti ES pagalbą Ukrainai, tačiau jei Kyjivas įvykdys vieną sąlygą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Budapeštas ragina Kyjivą išbraukti OTP banką iš tarptautinių karo rėmėjų sąrašo.

Prieš dieną Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto pareiškė, kad tik tokiu būdu Ukraina gali paveikti Budapešto sprendimą atblokuoti karinę ES pagalbą. Budapeštas teigė, kad kol jų OTP bankas yra „juodajame sąraše“, jis nepritars finansinei ES paramai Ukrainai, skirtai ginklams ir amunicijai įsigyti, informuoja „Vilgagazdaság“.

P. Szijjarto sakė, kad OTP banko įtraukimas į terorizmo rėmėjų sąrašą yra „piktinantis ir nepriimtinas pokytis“. Užsienio reikalų ministerijos vadovo teigimu, jų šalis esą daro viską, kas įmanoma, kad „padėtų Ukrainai“.

Be to, tariamai visa Vengrijos tauta asmeniškai moka už karą, su kuriuo ji neturi nieko bendra. Kol Kyjivas neišbrauks OTP banko iš terorizmo rėmėjų sąrašo, Budapeštas blokuos visą finansinę pagalbą Ukrainai.

 

Dar 2023 metų balandį Nacionalinė korupcijos agentūra įtraukė OTP banką į juodąjį sąrašą. Šis bankas ne tik veikia Rusijoje, bet ir pripažįsta tokių „respublikų“ kaip „DLR“ egzistavimą. Be to, Vengrijos bankas teikia lengvatas RF ginkluotųjų pajėgų kariams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(50)
(-39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()