„Bjauri situacija? Žinoma.“ Kremliaus propaganda susimovė visiškai. Skubiai bando sumažinti isteriją Rusijoje  ()

Kremliaus propaganda bando sumažinti isterijos laipsnį visuomenėje dėl „Azovo“ pulko vadų sugrįžimo į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-10 „Bjauri situacija? Žinoma.“ Kremliaus propaganda susimovė visiškai. Skubiai bando sumažinti isteriją Rusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, kai dalinio vadai grįžo į Ukrainą, ši istorija pakenkė Kremliaus reputacijai. Visa Rusijos Federacijos propagandos mašina bando atkurti savo įvaizdį.

Liepos 8 d. „Azovo“ pulko vadai netikėtai buvo grąžinti į Ukrainą. Denysas Prokomenko su šaukiniu „Redis“, Svjatoslavas Palamaras – „Kalina“, Serhijus Volynskis – „Volynas“, Olegas Chomenko – „Apis“, taip pat Denysas Šlega kartu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu iš Turkijos išskrido namo. Šioje šalyje, pagal Ankaros susitarimą su Kremliumi, jie turėjo likti iki karo pabaigos.

Tačiau dėl neaiškios priežasties Turkijos vadovas nusprendė jo nesilaikyti. Kremlius šiuo klausimu padarė skubų pareiškimą. Rusijos diktatoriaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas apkaltino Turkiją susitarimų pažeidimu. Jis taip pat patikino, kad Maskvai net nebuvo pranešta apie planus paleisti „Azovą“.  

Rusai, pripumpuoti Kremliaus propagandos istorijų apie „Azovą“, šią žinią priėmė labai skaudžiai. Visų pirma jie kalbėjo apie Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino, kurį eilinį kartą „išmetė“ turkai, pažeminimą ir silpnumą. Propagandistai suskubo taisyti padėtį. Propagandistės Olgos Skabejevos vyras ir laidų vedėjas, Valstybės Dūmos deputatas Olegas Popovas paragino rusus nekreipti dėmesio į tai, kas nutiko, nes tai neva neturi įtakos Rusijai ir situacijai fronte. „Šlykšti situacija? Žinoma“, – sakė propagandistas.

 

Jis taip pat patikino, kad Rusijos Federacijai Turkija yra nepaprastai svarbi kaip derybų tarpininkė, taip pat kaip prekybos ir transporto mazgas. Tiesą sakant, jis bandė pateisinti Kremliaus „atsakymo“ dėl „Azovo“ vadų paleidimo nebuvimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: