Skelbiama netikėta Afrikos reakcija į Putino „dovaną“ (Video)  ()

Vladimiras Putinas skurdžiausioms Afrikos šalims padovanojo „dovaną“, už kurią kiekviena sumokės nuo 15 iki 115 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas nusprendė suteikti Afrikos šalims „nemokamus“ grūdus – Kremliaus savininkas šešioms Afrikos šalims pažadėjo nemokamai tiekti 25–50 tūkst. tonų grūdų.

Tai buvo daroma Rusijos Federacijos pasitraukimo iš „grūdų sandorio“ fone, tačiau V. Putinas savo poelgį pristatė kaip pagalbą tokiomis sąlygomis, kai iš tokio bendradarbiavimo tariamai pasipelnė Vakarų partneriai.

Tačiau patikslinus dosnios „dovanos“ detales, paaiškėjo, kad už grūdus iš Rusijos Federacijai šalys vis tiek turės mokėti, tačiau rinkos kainomis, kurios smarkiai išaugtų be Ukrainos tiekimo. Preliminariais skaičiavimais, gavusios apie 7,5-25 milijonų dolerių vertės nemokamų grūdų, šios valstybės metų pabaigoje turės permokėti nuo 15 iki 115 milijonų dolerių, rašo „Agentūra. Naujienos“.

Pavyzdžiui, Somalis, kuris yra visiškai priklausomas nuo importuojamų kviečių, kasmet perka 700 tūkst. tonų. Rinkos kainomis per „grūdų sandorį“ pirkinys kainavo apie 210 mln. USD. Atsižvelgiant į „dovaną“, permoka sieks mažiausiai 115 mln. dolerių. Burkina Fasas turės permokėti mažiausiai 80 mln., o Malis ir Eritrėja – mažiausiai 15 mln. dolerių.

 

Pastebėtina, kad V. Putinas nori dosniai „apdovanoti“ tik šešias Afrikos šalis. Likusios, kurias jis laiko labiau pasiturinčiomis, už kiekvieną grūdų toną sumokės visą kainą iš savo kišenės.

Reaguodamas į tokį „viliojantį“ pasiūlymą, Komorų sąjungos prezidentas ir Afrikos sąjungos vadovas Azali Assoumani paprašė Kremliaus „palengvinti tiek Ukrainos, tiek Rusijos grūdų pristatymą“ į šalis. Kitaip tariant, Afrikos lyderiai vengia priklausomybės nuo Rusijos Federacijos ir nori grįžti prie „grūdų sandorio“.

 

Zimbabvės prezidentas Emmersonas Mnangagwa netgi atsisakė V. Putino „nemokamų“ grūdų, sakydamas, kad jo šaliai nereikia papildomų atsargų. „Esame labai dėkingi, bet šiuo metu nejaučiame grūdų deficito“, – sakė E. Mnangagwa.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: