[ŽT] Tai gali būti dideliu lūžiu. Kas įvyko Saudo Arabijos susitikime  ()

Analitikai pažymėjo, kad Kinijos diplomatai Saudo Arabijoje buvo „konstruktyvūs“ ir nori pademonstruoti, kad Kinija nėra Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viršūnių susitikime Saudo Arabijoje išryškėjo vis stiprėjantys Rusijos Federacijos ir Kinijos nesutarimai dėl karo Ukrainoje pabaigos. Tai teigiama rugpjūčio 7 d. Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Analitikai nurodė, kad, kaip rašo „The Financial Times“, KLR atstovai Džidoje buvo „konstruktyvūs“ ir „siekė parodyti, kad [Kinija] nėra Rusija“. Pasak vieno iš Europos diplomatų, pats Kinijos dalyvavimas viršūnių susitikime rodo Rusijos Federacijos izoliaciją.

Ataskaitoje minima, kad Rusijos Federacija atmetė Pekino „taikos planą“ dėl karo Ukrainoje, kuris vėliau buvo pristatytas Saudo Arabijoje. Anot viešai neatskleistos informacijos, dalis Kinijos elito nepatenkinti Kremliaus veiksmais dėl taikaus padėties Ukrainoje sureguliavimo.

„Kinija visiškai nepalaiko Rusijos Ukrainos klausimu ir Rusijos ir Kinijos santykiai nėra „partnerystė be ribų“, kaip nori Kremlius“, – teigia amerikiečių analitikai.

 

Viršūnių susitikime buvo pristatytas Ukrainos „taikos planas“, apimantis raginimus užtikrinti pasaulinį aprūpinimą maistu, branduolinį saugumą, aplinkos apsaugą, humanitarinę pagalbą ir kalinių paleidimą, tačiau Rusijos užsienio reikalų ministerija Kyjivo pasiūlymą pavadino „beprasmiu ultimatumu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: