Maskvai bus šokas, ką padarė Pekinas. Skelbiama, apie neįtikėtiną „šaltą dušą“ Rusijai  ()

Rusijos ministras pirmininkas patyrė nesėkmę Šanchajuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos premjeras Michailas Mišustinas ir jį kelionėje į Šanchajų lydėję ministrai patyrė didžiulį „šaltą dušą“, nes kinai atsisakė susitikti su delegacija, pranešė internetinis leidinys „The Moscow Times“, remdamasis „Vedomosti“.

Žurnalistai pažymi, kad Rusijos vyriausybinės delegacijos vizitas į Kiniją, kuriam V. Putinas buvo iškėlęs tikslą plėsti ekonominius ryšius su Kinija ir padėti apeiti Vakarų sankcijas, patyrė fiasko. Aukščiausi Kinijos vyriausybės pareigūnai ir pirmaujančių Kinijos įmonių vadovai atsisakė susitikti su Rusijos delegacija, kurią beveik 100 proc. sudarė asmenys, įtraukti į sankcijų sąrašus.

Pažymima, kad į Šanchajų iš Rusijos sostinės skrido keturi ministro pirmininko pavaduotojai, keli ministrai, įskaitant Patruševą, taip pat vyko banko „Sberbank Gref“ vadovas, milijardieriai Mordašovas („Severstal“ savininkas) ir Gurjevas („Fosagro“). 

 

Kinijos valstybės tarybos pirmininkas Li Qiangas nesutiko susitikti su stambiais verslininkais, esančiais sankcijų sąrašuose, kurie norėjo ir buvo pasirengę viešai pasirodyti – oficialios valdžios institucijos neleido jiems dalyvauti susitikime, nes jos nenori prisiimti net minimalios rizikos. Todėl Li Qiangas vietoj savęs pasiuntė savo pavaduotoją, vicepremjerą He Lifengą, kuris perskaitė sveikinimo kalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: