„Moka efektingai dingti.“ Kur prapuolė Putinas po Prigožino žūties  ()

Jevgenijaus Prigožino mirtis Rusijoje sukėlė nemažą įtampą, o kai kuriuose miestuose buvo sunerimusios saugumo pajėgos. Todėl kyla visiškai logiškas klausimas – kur dingo Kremliaus vadovas, kuris, kaip rodo praktika, žino, kaip efektyviai dingti per „Wagner“ sukilimus?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 „Moka efektingai dingti.“ Kur prapuolė Putinas po Prigožino žūties  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Tverės srityje degė Jevgenijaus Prigožino lėktuvo nuolaužos, Vladimiras Putinas buvo Kurske. Rugpjūčio 23 dieną ten buvo minimos 80-osios pergalės Kursko mūšyje metinės.

Kai Tverės srityje sudužo J. Prigožino lėktuvas, V. Putinas skaitė istorijos paskaitas, o už jo stovėjo visas orkestras. Tai simboliška, jei atsižvelgsime į tai, kad Rusijoje „vagneriečiai“ buvo vadinami „muzikantais“. Kai vienas „muzikantas“ sudužo, V. Putinas linksminosi orkestro kompanijoje.

Be to, V. Putinas nusprendė išdalinti tautas okupantams, kurie dalyvauja kare prieš Ukrainą. Tačiau įdomu tai, kad diktatorius juos apdovanojo „už išskirtinį didvyriškumą“, teigdamas, kad apdovanotieji kovojo su pranašesniu priešu. Tai pasakė tas pats žmogus, kuris kiekviena proga mums sako, kad ukrainiečiai jau prarado visą techniką, o „kontrpuolimo nėra“.

Matyt, pasibaigus kalbai V. Putinas buvo informuotas apie J. Prigožino mirtį. Iš pradžių Rusijos žiniasklaida pranešė, kad diktatorius pabėgo į savo rezidenciją Valdai. Tačiau vėliau pasirodė filmuotos medžiagos, kaip per Maskvos centrą važiuoja automobilių kolona – kol kas nežinoma, ar V. Putinas ten buvo.

Įdomu tai, kad birželį J. Prigožinui surengus maištą, V. Putinas apsiribojo vienu įrašytu kreipiniu, o per visą dieną, įvykiams įsibėgėjant, nebuvo nė vieno diktatoriaus žodžio.

 

J. Prigožino maištas pažemino V. Putiną ne tik rusų, bet ir viso pasaulio akivaizdoje, nes parodė, kokia silpna yra diktatoriaus valdžia. „Vagneriečiai“ nesunkiai užėmė du miestus, kuriuose gyvena daugiau nei milijonas žmonių, ir Maskvos sritį pasiekė per kelias valandas. Jei ne J. Prigožino ir A. Lukašenkos susitarimai, dėl kurių samdinių vadas sustabdė maištą, „vagneriečiai“ tikrai būtų pasiekę sostinę. Maskvoje tuo metu viskas buvo ruošiama gatvės kovoms.

J. Prigožinas demonstravo dideles politines ambicijas, ką liudija jo demonstratyvus konfliktas su karine vadovybe. Todėl žmogaus, kuris potencialiai galėtų būti jo politinis konkurentas, mirtis yra naudinga V. Putinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: