Kaip Prigožino mirtis gali paveikti karą Ukrainoje (Video)  ()

Po Jevgenijaus Prigožino žūties lėktuvo katastrofoje Vladimiras Putinas neteko beveik vienintelio žmogaus, sugebėjusio jam mesti iššūkį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 Kaip Prigožino mirtis gali paveikti karą Ukrainoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia mirtimi Kremliaus diktatorius labai išgąsdins visus savo potencialius priešininkus.

Apie tai „24 kanalui” papasakojo politologas Andrejus Vigirinskis. Jo nuomone, J. Prigožino mirtis laikinai sustiprins V. Putino pozicijas Rusijos viduje.

Ar grupuotės lyderio mirtis padės Ukrainai?

Artimiausiu metu J. Prigožino mirtis neturės situacijai fronte jokios įtakos. Eiliniai Rusijos kariškiai jam abejingi, o „vagneriečiai“ Ukrainoje jau seniai nebuvo.

Ilgainiui „Wagner“ vado, su kuriuo buvo susietas šios formacijos finansavimas, mirtis gali ilgam paversti ją neveiksnia.

Tai taip pat padarys tašką „Wagner“ bandymams kurti grupę Baltarusijoje. Nors nėra garantijų, kad po kelių mėnesių ši karinė formacija kitu pavadinimu neatsiras toje pačioje vietoje.

Kaip Prigožino mirtis paveiks situaciją Rusijoje?

J. Prigožino mirtis ar nužudymas gali parodyti, jog V. Putinas yra pasirengęs dėti visas pastangas, kad išlaikytų savo galią. Tai gali priversti daugelį žmonių, kurie svarstė apie V. Putino vietą Kremliuje, susimąstyti, kas laukia, kai bus atskleisti jų planai.

 

„Reikėtų prisiminti, kad daugelis Rusijos agentų, perbėgusių į Vakarus, vėliau buvo apnuodyti poloniu ar kitomis cheminėmis medžiagomis. Panašiai ir V. Putino politiniai oponentai atsiduria arba už grotų, arba kapinėse“, – sakė politologas.

Tokiomis sąlygomis Rusijoje vargu ar yra žmogaus, kuris galėtų pasipriešinti V. Putinui atitinkama jėga. Priemonių radikalumas lemia požiūrį į lyderį, todėl „V. Putino kulto“ demaskavimas įvyks tik jam mirus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: