Xi Jinpingas susinervinęs. Ką padarė Putinas ir Lukašenka (Video)  ()

Bloomberg“ teigimu, Kinija prieš G-20 viršūnių susitikimą sušvelnino savo poziciją dėl taikos Ukrainoje formulės ir tolesnės karo problemos sprendimo vizijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau dabar Kinija turi gana rimtų ekonominių problemų. Be to, Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka sukuria Kinijai papildomų rūpesčių.

Tai „24-ajam kanalui“ pareiškė politikos strategas Borisas Tizenhauzenas, pažymėdamas, kad šiuo metu vyksta derybos, kad ypač Lenkija ir Latvija gali uždaryti sienas su Baltarusija.

Tai taip pat sukels papildomų trukdžių KLR, nes Kinijos sausumos eksportas, nukreiptas į Europos šalis, ten nepateks.

Todėl Kinija puikiai supranta, kad V. Putino karas globaliai paliečia ekonomiką, ypač Kinijos, jai to nereikia“, – sakė politikos strategas.

Rusijos diktatorius neduoda jokio signalo, kad yra pasirengęs daryti tam tikras nuolaidas ir nutraukti šią „kampaniją“. Bunkerio senelis griauna savo šalį ir ekonomiką. Rusijos prezidentui tai nerūpi. Tuo pačiu metu Kinija rūpinasi savo ekonomika. Šalis žiūri daug plačiau.

Nepaisant Kinijos perspėjimų dėl branduolinių ginklų, Vladimiras Putinas vis dėlto dislokavo juos Baltarusijoje.

Tai neturės teigiamo poveikio. V. Putinas ir Xi Jinpingas nėra draugai. Rusija ir Kinija nėra partnerės. V. Putinas yra tik Kinijos karo su JAV – su pagrindiniu varžovu – įrankis,– pabrėžė B. Tizenhauzenas.

 

Tuo tarpu bunkerio senelis mano, kad jis neva yra kažkoks „partneris“ ir „draugas“. Tačiau politikos strategas įsitikinęs, kad Rusijos diktatoriui jau seniai paskirta vieta.

O tai, kad Kinijos Liaudies Respublikos vadovas kartais Rusijos prezidentą vadina kokiais nors „gerais žodžiais“, tėra gudri Rytų politika, užliūliuojanti V. Putino budrumą ir verčianti daryti tam tikras nuolaidas. Kinija supranta, jog karas turi būti užbaigtas, bet bunkerio senelis to nenori.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: