[ŽT] To dar betrūko. Europoje naujas konfliktas. Ką daro Lenkija  ()

Lenkija paragino Vokietijos kanclerį Scholzą gerbti šalies suverenitetą ir susilaikyti nuo pareiškimų, kurie blogina abiejų šalių santykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To dar betrūko. Europoje naujas konfliktas.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau kreipėsi į Olafą Scholzą, prašydamas gerbti Lenkijos suverenitetą po Vokietijos kanclerio pasiūlymo sugriežtinti sienų kontrolę dėl migrantų.

Apie tai praneša „Lenkijos radijas“, informuoja Censor.NET.

Kaip pabrėžė Lenkijos ministras, naujausi Vokietijos politiko pareiškimai rodo bandymą kištis į Lenkijos valstybės vidaus reikalus ir šalyje vykstančią rinkimų kampaniją.

Kalbama apie Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo kalbą jo SPD partijos mitinge Niurnberge. Vokiečių politikas pasisakė už nelegalios migracijos kontrolės stiprinimą.

 

Kaip pastebėjo Rau, naujausi Scholzo pareiškimai pažeidžia valstybių suverenios lygybės principus, kurie yra gerų kaimyninių santykių ir draugiško bendradarbiavimo su Lenkija pagrindas.

Kaip pabrėžia Lenkijos valdžia, vizų išdavimo pažeidimai Lenkijoje yra atsitiktiniai ir juos tiria tarnybos. Vykdydamas šį tyrimą Centrinis kovos su korupcija biuras sulaikė septynis asmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(36)
(13)

Komentarai ()