„Tai spjūvis į veidą.“ Xi Jinpingas rimtai pažemino Putiną (Video)  ()

V. Putino vizitas Kinijoje buvo akivaizdžiai nesėkmingas, nepaisant Rusijos propagandos bandymų jį pateikti gražioje šviesoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu viešoje erdvėje vietoj V. Putino dažniausiai pasirodo jo dubleris, bet prastai pasiruošęs, pasakoja visokius idiotiškus pasakojimus, juokauja ir kalba atviras nesąmones. Tačiau Pekine apsilankė tikras diktatorius, pasižymintis „tradiciniu“ kosuliu. Visa Rusijos žiniasklaida teigė, kad „V. Putinas yra pagrindinis renginio svečias“.

Tačiau buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas Sergejus Žirnovas interviu Aleksejui Gomonui paneigė šią klaidingą V. Putino propagandos tezę.

„Koks pagrindinis svečias? Xi Jinpingas jo net nesutiko oro uoste. Jis ne tik nesutiko, bet net atsiuntė ten ne ministrą pirmininką ar užsienio reikalų ministrą, bet prekybos ministrą. Prekyba! Ir vėl reikia paimti didelius jūrinius žiūronus, kad pamatytume, kur Kinijos hierarchijoje yra šis prekybos ministras“, – sakė ekspertas.

Apskritai Xi Jinpingas spjovė V. Putinui į veidą ir, beje, tai yra atsakomasis veiksmas, sakė S. Žirnovas.

 

Iš tiesų gegužę, kai Kinijos lyderis atvyko į Maskvą, V. Putinas atsiuntė jam susitikti ne M. Mišustiną (premjerą), o kažkokį vicepremjerą, kurio vardo nežinojome tada ir nežinome dabar. Kinijoje, kai vyko plenarinė sesija, V. Putinas kalbėjo dešimt minučių. „Ir tai yra pagrindinis renginio svečias!“ – ironiškai pabrėžė analitikas.

„Ištisas dešimt minučių! Ir visą tą laiką jis verkė, kodėl kinai nenori rusų? Jis pasiėmė kartu „Rosneft“ vadovą, bet, galų gale kinai pasakė: „Ne, mums nereikia papildomų dujų tiekimo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: