Labiau miręs, nei gyvas. Ką reiškia gandai apie sustojusią Putino širdį (Video)  ()

Rusijos diktatoriaus sveikatos trūkumai jo piliečiams nebėra paslaptis. Todėl net jei jis formaliai išlieka kompetentingas, gandai apie tikrąsias ir išgalvotas jo ligas greitai pasklinda ir taip susilpnina jo galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo rusų politologas Abbasas Galliamovas. Jo nuomone, istorija apie V. Putino širdies sustojimą galėjo būti skirta pabrėžti trumpalaikį Rusijos diktatoriaus valdymo pobūdį.

Kodėl V. Putinui svarbu parodyti savo jėgą?

V. Putinas nebėra toks pats, kuris į valdžią atėjo prieš 25 metus. Pravardė „senelis“ jam jau prilipo, kad ir kaip jis stengtųsi atjaunėti.

Daugeliui kitų politinių lyderių amžius nėra reikšminga kliūtis. Tačiau V. Putino problema ta, kad nuo pirmųjų savo prezidentavimo dienų jis išnaudojo „stipraus lyderio“ įvaizdį ir kuo primityviausiu būdu.

„Rusijos diktatorius pozavo sėdėdamas ant žirgo, arba rodė raumenis, apnuogindamas liemenį. Jis taip pat plaukė, dalyvavo imtynėse ir apskritai darė viską, kad atitiktų „vado, kuris yra fiziškai stipriausias savo gentyje“, įvaizdį“,– pažymėjo A. Galliamovas.

Ir čia esmė ta, kad jo rinkėjai savo lyderį dažniausiai rinkdavosi neracionaliai. Kitaip tariant, politinis pirmumas labai dažnai formuojamas ne idėjomis, o estetika - banaliu „patinka“ ar „nepatinka“ politikas.

 

„V. Putino kultas išaugo iš brutalios jėgos kulto (būdingo 1990-ųjų rusų kultūrai red.). Tačiau šiandien diktatorius nebegali jo palaikyti. Archajiškas V. Putino įvaizdis turi ir minusą, nes visos tautos senovėje turėjo principą: kai senas vadovas silpsta, jaunas kandidatas meta jam iššūkį, bandydamas jį nužudyti atviroje kovoje“, – prisiminė rusų politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: