„Ne mažiau diktatorius.“ Paaiškėjo potencialus įpėdinis, kurio Putinas bijo  ()

Kremliaus vadovas bando „nušalinti“ nuo savęs vieną iš galimų savo įpėdinių, nes jų vizijos skiriasi, įskaitant karo prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas baiminasi vieno iš savo galimų įpėdinių prezidento poste – Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo. Jie nesutaria įvairiais klausimais, taip pat ir dėl karo prieš Ukrainą.

V. Putinas bando atsiriboti nuo Rusijos Saugumo Tarybos sekretoriaus, tačiau tuo pat metu N. Patruševas beveik visiškai perėmė valdžią. Tokią nuomonę interviu „Glavred“ išsakė politikos ekspertas ir Viešosios analitikos centro „Veža“ vadovas Valerijus Kločokas.

„Manau, kad jis jau visiškai perėmė valdžią, o jo galios blokas imituoja įvairias situacijas. Įdomus niuansas yra tai, kad Xi Jinpingui atskridus į Rusiją vizito, įvyko susitikimas su Rusijos pareigūnais. N. Patruševo šiame susitikime nebuvo. – V. Putinas jį išsiuntė į komandiruotę“, – pažymėjo V. Kločokas.

Ekspertas pabrėžė, kad V. Putino elgesys N. Patruševo atžvilgiu rodo, kad jie, švelniai tariant, nelabai palaiko ryšį. Kremliaus vadovo ir Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriaus užsienio politikos, įskaitant karo prieš Ukrainą, vizija šiek tiek skiriasi.

Kartu ekspertas pažymi, kad N. Patruševas yra ne mažesnis diktatorius nei V. Putinas.

„Bet jis labai nuosekliai užmezga ryšius su Kinija – prieš tai jis išvyko į Kiniją, paskui S. Šoigu. Dabar S. Šoigu vėl išvyko, nors jo atstovavimas nebuvo toks privalomas, nes karinių atstovų ir šalių saugumo atstovų atstovavimo lygis Pekino forume yra labai skirtingas - nuo deputatų iki atašė. Tai yra ne aukščiausias lygis. Bet S. Šoigu atskrido į Pekiną būtent kaip oficialus atstovas. O prieš tai M. Mišustinas, kuris pagal RF Konstituciją turėtų tapti V. Putino įpėdiniu, išskrido į Kiniją pasižiūrėti, bet M. Mišustinas tikriausiai yra gana silpnas šiam vaidmeniui, jis ne iš N. Patruševo komandos“, – sakė Valerijus Kločokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: