[ŽT] TOP 5 galingiausios slaptosios tarnybos pasaulyje  (1)

Slaptos saugumo agentūros yra bet kurios valstybės ir skydas, ir kardas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  • INR, JAV

Valstybės departamento žvalgybos ir tyrimų biuras (Bureau of Intelligence and Research) yra elitiškiausia žvalgybos ir analitinė tarnyba pasaulyje. Jos darbuotojai daugelį metų „vadovauja“ savo regionams, kalba keliomis kalbomis ir nuolat palaiko ryšius su JAV ambasadoriais. Jie tiksliai įvertino operacijos prieš Iraką pasekmes ir vieninteliai iš žvalgybos tarnybų teisingai įvertino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų potencialą prieš Rusijos invaziją.

  • Mossad, Izraelis

Ši žvalgybos tarnyba atskaitinga tik Izraelio ministrui pirmininkui. Pagal skaičių ji nusileidžia tik CŽA. Jos veiklos sritys yra ir žvalgyba, ir specialiosios operacijos. Ryškiausios yra nacių nusikaltėlio Adolfo Eichmanno pagrobimas Argentinoje ir nuotolinis Irano branduolinių tyrimų fiziko Mohseno Fakhrizadeho nužudymas.

  • MI6, JK

Tai JK bendrosios žvalgybos sistemos (Secret Intelligence Service, SIS/Military Intelligence/MI6) padalinys. Oficialiai jos egzistavimas buvo pripažintas tik 1994 m. Pagrindinis koziris – puikus analitinis darbas. Žvalgybos tarnyba galėjo panaudoti 10 000 žmonių, kad nulaužtų nacių Enigma šifravimo mašiną.

  • CŽA, JAV

 

Tai JAV žvalgybos bendruomenės struktūrinis padalinys, kuriam vadovauja Nacionalinės žvalgybos vadovė Avril Haines. CŽA yra vienintelė slaptųjų operacijų institucija, kuriai vadovauja JAV prezidentas. Per vieną iš jų buvo pašalintas Irano IRGC specialiųjų pajėgų Al-Quds vadovas generolas Q. Soleimani.

  • GUR, Ukraina

K. Budanovo skyrius užsitarnavo aukštą autoritetą Vakaruose. Žurnalas „The Times“ tikina, kad CŽA net turėjo sulaikyti ukrainiečius nuo kai kurių operacijų Rusijoje ir Padniestrės Respublikoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai (1)