„Jie nori karo!“ Skelbiama apie povandeninį smūgį prie Talino ir Stokholmo (Video)  ()

Propagandistai leido suprasti, kad jie nori karo Švedijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėju dirbantis Antonas Heraščenka socialiniame tinkle X (buvęs „Twitter“) pasidalijo ištraukaRusijos televizijos transliuotos pokalbių laidos, kurioje Švedijai ir Estijai grasinama branduoline ataka.

Kada tiksliai programa buvo transliuojama per Rusijos televiziją, neaišku. Tačiau atrodo, kad kalbama apie 60 minučių laidą, kurią veda žinomi propagandistai Olga Skabejeva ir Jevgenijus Popovas.

Laidoje taip pat pasirodo Michailas Chodarionokas, dažnai komentavęs karą per Rusijos televiziją ir spėliojantis apie galimo branduolinio karo tarp Rusijos ir Vakarų pasekmes.

Jis atkreipia dėmesį į Švediją, „kuri dar nėra NATO“. M. Chodarionokas užsimena, jog šalis nori karo, kai Švedija jame nedalyvauja daugiau nei 215 metų. Iš vaizdo įrašo neaišku, kaip, propagandistų nuomone, Švedija būtų išreiškusi norą kariauti, tačiau, anot jo, susiklosčiusi situacija sukeltų Rusijos ir NATO konfliktą, kuris galėtų būti tik „branduolinis konfliktas“.

„Taigi, pavyzdžiui, Stokholmo ar Talino gyventojams galima užduoti klausimą...“, - pradeda M. Chodarionokas.

 

„Ar tau tai būtina?“ - atsibunda J. Popovas.

„Ar jiems to reikia! Ar įsivaizduojate povandeninį branduolinį sprogimą prie Talino ar Stokholmo, kurio sukeltos bangos praris jūsų miestą?“ - klausiama.

M. Chodarionoko teigimu, karas privestų prie to, kad Rusija užminuotų visą Baltijos jūrą, kuri dažniausiai yra sekli. Anot jo, vietos valdžiai prireiktų daugiau nei dešimties metų ją išminuoti.

 

„Jei dar turite tam talento ir jėgų. Ar suteiksite laisvę savo ne tokiems protingiems generolams ir admirolams, kurie jus tempia į branduolinį karą? Čia gali tik juo baigtis“, – pareiškia M. Chodarionokas.

Atrodo, kad J. Popovą kiek linksmina M. Chodarionoko monologas, nes jo burnos kampučiai virsta subtilia šypsena, kol kamera vėl nusisuka nuo J. Popovo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(30)
(-28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()