El Ninjo „išprotėjo“... Ruoškitės. Prasideda orų košmaras (Video)  ()

Klimato pokyčiai Žemėje 2023 metais greičiausiai yra aptiktos anomalijos rezultatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

El Ninjo „eina iš proto“ dėl Ramiojo vandenyno anomalijos: mokslininkai nustatė galimą klimato kaitos priežastį. Analizuodami palydovines Žemės nuotraukas, mokslininkai Ramiajame vandenyne aptiko didžiulę ir neįprastai karštą zoną.

Tai daro įtaką visos planetos klimatui. Tai teigiama „Live Science“ straipsnyje.

Orai mūsų planetoje labai priklauso nuo vadinamojo El Ninjo – Ramiojo vandenyno pusiaujo dalyje esančio paviršinio vandens sluoksnio temperatūros svyravimų, dar vadinamų šiltų vandens masių judėjimu į rytus. Šis reiškinys turi labai rimtą poveikį visos planetos klimatui.

Ir, pasak ekspertų, 2023 m. su El Ninjo vyksta keisti dalykai. Priežastis greičiausiai yra neįprastai aukštos temperatūros sritis, kurią kosminiai palydovai užfiksavo analizuodami vandenyno paviršių. Ji buvo aptikta vakarinėje vandenyno dalyje. Ir tai tikriausiai yra netipiško El Ninjo elgesio priežastis.

Paprastai El Ninjo šildo vandenį ir orą Ramiojo vandenyno rytinėje dalyje. Tačiau 2023 metais visa veikla vyksta vakarinėje dalyje. Visa tai galiausiai lemia tai, kad oras skirtinguose Žemės regionuose „išprotėja“.

 

Ekspertai įtaria, kad anomalija galėjo atsirasti dėl žmogaus veiklos. Tačiau tiksli priežastis vis dar nežinoma. Pasak ekspertų, anomalijos įtaka El Ninjo greitai išnyks ir orai stabilizuosis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: