Įstrigęs dabartyje: vyriškis praranda atmintį kas 30 sekundžių (Video)  ()

Jį užklupo retas smegenų virusas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

85 metų britų muzikantas Clive'as Wearingas išgyvena didžiausią amnezijos atvejį medicinos istorijoje – kas 30 sekundžių praranda atmintį dėl reto smegenų viruso, kuris jį užklupo 1985 metais.

Apie tai praneša „The Daily Stars“.

C. Wearingas gyveno daugiau nei 40 metų, „įstrigęs“ dabartyje, „iš naujo paleisdamas“ sąmonę kas 20-30 sekundžių. Jo gyvenimo įvykiai egzistuoja fragmentais, trunkančiais nuo 7 iki 30 sekundžių, kol jis sukuria naujus prisiminimus.

Clive'o istorija prasidėjo 1985 metais, kai po lengvos pūslelinės formos muzikantą užklupo retas smegenų virusas. Dėl anterogradinės ir retrogradinės amnezijos, kurią jis patyrė, jis negalėjo prisiminti praeities, jausdamas nuolatinio „pabudimo“ iš komos būsenos įspūdį.

Clive'as neprisimena savo vaikystės, savo vaikų iš ankstesnės santuokos vardų, tačiau tuo pat metu išlaiko meilę muzikai ir žmonai. Jo kasdienis gyvenimas, kupinas momentinių prisiminimų, tapo kova už asmeninį tapatumą.

 

Clive žmona Deborah savo vyrą apibūdina kaip galintį suvokti jį supantį pasaulį, bet nesugebantį išlaikyti įspūdžių ilgiau nei kelias sekundes. Jos atsiminimai, parašyti 2005 m., atskleidžia sunkią šeimos padėtį. Jo būklę pavadino „begaline agonija“.

Clive'as Wearingas ir toliau gyvena su šia reta amnezijos forma, o jo istorija primena apie žmogaus proto ir valios stiprumą neįtikėtinų sunkumų akivaizdoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: