[Žinios trumpai] Paaiškėjo, apie ką telefonu šiandien kalbėjosi Macronas ir Putinas - pasipylė kaltinimai Ukrainai  ()

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vėl skambino Putinui. Paaiškėjo, apie ką jie kalbėjosi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-03 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, apie ką telefonu šiandien kalbėjosi Macronas ir Putinas - pasipylė kaltinimai Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau rašėme, kad ką tik perinktas Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas po daugiau nei mėnesio pertraukos vėl skambino Vladimirui Putinui. Macronas labai dažnai kalbasi su Putinu, o prieš Rusijos invaziją jis buvo nuvykęs ir į tiesioginį susitikimą. Daug kas pastebi, kad iš šios diplomatijos mažai naudos, o ji dar laužo izoliaciją, kurią taip įnirtingai kūrė Vakarai. Bet gal šįkart viskas buvo kitaip?

Ne, nebuvo - buvo taip pat.

Kremliaus spaudos tarnyba pranešė, kad Rusijos ir Prancūzijos lyderiai pasikalbėjo pirmą kartą nuo kovo 29 dienos. Putinas iš karto apkaltino Vakarus „ignoruojant Ukrainos karo nusikaltimus“. Tai - viena iš ryškėjančių rusų viešųjų ryšių linijų, kuri labai gerai veikia vidinėje auditorijoje. Kalbos apie rusų karo nusikaltimus plaunamos istorijomis apie ukrainiečių karo nusikaltimus, kuriuos, esą, Vakarai tyčia ignoruoja.

Putinas taip pat pareikalavo, kad Macronas ir Vakarai apskritai nustotų tiekti ginkluotę Ukrainai. Jis teigė, kad Kyjivas nežiūri į derybas rimtai ir neprisideda prie pastangų greitai užbaigti konfliktą. Žinoma, Putinas turi omenyje ukrainiečių pasipriešinimą - jei jie nesipriešintų ir sutiktų su visomis jiems keliamomis sąlygomis, konfliktas būtų baigtas. Ukraina būtų baigta.

Tuo tarpu Macronas pabrėžė Rusijos agresijos prieš Ukrainą pasekmes, išreiškė susirūpinimą dėl Donbaso ir Mariupolio, paragino Rusiją leisti tęsti „Azovstal“ evakuaciją. Tuo metu, kai jis apie tai kalbėjo, Rusija atnaujino „Azovstal“ šturmą, nors gamykloje dar yra šimtai civilių, tarp kurių yra nemažai vaikų. Macronas paragino Putiną laikytis atsakomybės, kurią neša kiekvienas Saugumo tarybos narys ir užbaigti šią gniuždančią agresiją.

 

Putinas agresijos neužbaigs, „Azovstal“ evakuacija dabar vykti negali (gamykla bombarduojama), Macronas ir toliau bus kritikuojamas už pokalbius su agresoriumi, kuris turėtų būti izoliuojamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(22)
(-7)

Komentarai ()